Ja sam najbliži potomak Gavrila Principa

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ja sam najbliži potomak Gavrila Principa''

Pevač čuvene rok grupe ''Partibrejkers'', Zoran Kostić Cane, ostao je buntovan i angažovan. Nekada je sa kamionske prikolice sa svojim prijateljima Giletom i Čavketom iz ''Električnog Orgazma'', Milanom Mladenovićem iz ''EKV-a'' probao da zaustavi rat, a proteklih dana i nedelja je ustao protiv smeštanja splavova na jezero u Zrenjaninu.

Cane i Gavrilo Princip su bili porodični partibrejkeri

 

Nekada je branio mlade od mobilizacije a danas od >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << deratizacije "masnih šipki na kojima se uvijaju plesačice, droge i zalutalih metaka".

 

"Ja sam potomak Gavrila Principa. Mi smo porodično partibrejkeri. Svašta se pisalo o Gavrilu. Gavrilo Princip je sa svojih nepunih 19 godina dao život da bismo svi mi živeli zajedno."

 

O svojim legendarnim izjavama ima da kaže samo da su nekada ispravno, a češće loše interpretirane.

 

"Ja sam kao Era sa onoga sveta ili Nusredin hodža. Postao sam kao neki lik iz narodne mitologije. I ja čujem sve to, te moje izjave. Onda me ljudi često modifikuju i ne znaju da ispričaju moje prave reči. Mnoge stvari su izmišljene. Ali ja o tome šta sam rekao ne mogu da pričam bez prisustva svog advokata".

 

Naravno, dotakao se i pitanja cenzure odnosno autocenzure o kojoj se sve više govori, ali onako, iza kulisa, autocenzurisano.

 

"Čoveka u ovo vreme oblikuje strah. Autocenzura. Ovde nikada nisi imao situaciju da je nešto bilo baš skroz zabranjeno. Ali zabrane su išle od uha do uha", rekao je Cane.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.