Izložba Tri boje crvene u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2014, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Tri boje crvene" u Zrenjaninu

Izložba umetnica Božice Rađenović i Vesne Perunović iz Kanade i Olivere Parlić iz Srbije "Tri boje crvene" biće otvorena danas u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu.

Ove tri beogradske umetnice žive i stvaraju uspešne karijere u različitim delovima sveta, a u svom stvaralaštvu na različite načine koriste i razmatraju različite likovne i simboličke kodove crvene boje.

U medijima crteža, instalacija i objekata pokazaće se različite interpretacije vrednosnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i upotrebnog značenja crvene boje kako iz hromatskog i estetskog konteksta tako i rodnog i iz ideološkog iskustva.

U koncipiranju i organizaciji ove izložbe učestvuju tri kustosa: Gordana Dobrić, Nela Tonković i Slavica Popov, a projekat je partnerski realizovan sa Likovnom galerijom Kulturnog centra Beograda, Modernom galerijom u Subotici i Savremenom galerijom u Zrenjaninu.

Izložba će biti otvorena do 8. avgusta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tri boje crvene

Izvor: Danas, 29.Jul.2014, 00:14

Zrenjaninska Savremena galerija predstaviće radove tri beogradske umetnice - vajarke Božice Rađenović, multimedijalne umetnice Vesne Perunović i vajarke Olivere Parlić, na izložbi pod nazivom „Tri boje crvene“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.