Gospođinci: Obnavlja se OŠ Žarko Zrenjanin

Izvor: Radio 021, 25.Feb.2017, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gospođinci: Obnavlja se OŠ "Žarko Zrenjanin"

U Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" u Gospođincima kod Žablja, počinju radovi na završetku fiskulturne sale i otvorenih sportskih terena, za koje je novac obezbedila AP Vojvodina.

Nakon obilaska škole, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da je pokrajina, na jednoj od prethodnih sednica, usvojila višegodišnji plan obnove predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, domova učenika i drugih objekata u sistemu obrazovanja na teritoriji Vojvodine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Započeli smo sa finansijskim i tehničkim pripremama i u Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" u Gospođincima, pokazujemo kako ćemo u narednih nekoliko godina, u obimu koji će zavisiti od finansijskih sredstava, širom Vojvodine unapređivati uslove u kojima borave i obrazuju se naša deca. To radimo zajedno sa Vladom Srbije, koja je, pre nekoliko dana, za jednu školu u Vrbasu izdvojila neophodna sredstava. Već od naredne nedelje ćemo imati mehanizam koordinacije i tačno ćemo znati, u odnosu na raspoloživa sredstva, sa kog nivoa vlasti u kojoj školi će se intervenisati", izjavio je predsednik pokrajinske vlade.

Mirović je dodao da od 2010. godine traje problem nezavršenog objekta fiskulturne sale i sportskih terena u osnovnoj školi u Gospođincima, te da veruje da će kraj ove godine škola dočekati sa potpuno izmenjenim izgledom. Pokrajinska vlada je iz budžeta izdvojila više od 24 miliona dinara za fiskulturnu salu i Uprava za kapitalna ulaganja 10 miliona za sportske terene.

Mirović je naglasio da se neće stati sa ovim radovima, pošto ni sam školski objekat nije u sjajnom stanju. "Deca u malim sredinama i u malim opštinama, moraju imati sve uslove kao i deca u velikim gradovima - Beogradu, Novom Sadu, Subotici. Mi ćemo se truditi da te uslove izjednačimo. I ovo je početak te velike akcije, u sedam dana su već dve škole su dobile značajna sredstva, a narednih nedelja moći ćete da pratite kako će to biti i u većini drugih škola u Vojvodini", poručio je Mirović.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.