FILIP (12) IZ ZRENJANINA RASPLAKAO JE SRBIJU POTRESNIM PISMOM: I ovaj Vaskrs sam proveo u tuzi, a želim samo JEDNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2017, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FILIP (12) IZ ZRENJANINA RASPLAKAO JE SRBIJU POTRESNIM PISMOM: I ovaj Vaskrs sam proveo u tuzi, a želim samo JEDNO

Dvanaestogodišnji Filip obratio se javnosti potresnim pismom koje izaziva jake emocije

Dvanaestogodišnji Filip iz Zaječara uputio je pismo medijima kako bi ukazao na katastrofalan životni položaj svoje porodice, Filipu je potrebna naša pomoć!

-Obraćam vam se kao dvanaestogodišnjak koji je po ko zna koji put vaskršnje, a i sve druge praznike proveo u tuzi za boljim životom. Dok su se svi moji drugari radovali poklonima i uživali sa porodicom za bogatom trpezom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << moja majka i ja smo razmišljali kako ćemo se sutra snaći za ručak. Srećom, ona se uvek nekako snađe za nas. Vidim je da pati i to me najviše boli jer ne mogu da joj pomognem. Voleo bi da se nešto u našem životu promeni.

Ovim rečima je dečak iz Zaječara , u želji da pomogne svojoj majci Bojani Tošić (33), započeo potresno pismo koje je uputio javnosti.

Njegova majka i on žive u jednoj sobi, na spratu nedovršene i trošne kuće, sa bakom i dekom koji žive u prizemlju i čije je zdravlje veoma loše.

-Mama je nezaposlena, a završila je školu i veoma teško živimo. Znam da bi on volela da mi priušti barem deo onoga što imaju moji drugovi, ali nema para. Mnogo bih voleo da nađe posao i ona se trudi, ali posla nema, zbog čega je često tužna i neraspoložena.To je moja najveća želja, samo da se zaposli. Nemaština mi ne dozvoljava da budem kao većina mojih drugara, koji me često ismevaju i koji izbegavaju da se druže sa mnom jer sam siromašan. Nemam novu odeću kao oni, nedostaju mi majice i trenerke, patike koje imam počele su da trunu, a u starim cipelama čim padne kiša mokre su mi noge. Jedno vreme sam trenirao i košarku koju mnogo volim, dok je majka radila na privremenim poslovima, ali sam morao da odustanem, jer nije mogla više da finansira treninge, opremu i turnire- napisao je dečak.

Svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu Filipu i njegovoj majci garderoom, hranom, novcem ili imaju posao za Bojanu mogu joj se obratiti na mejl adresu bojanatosic84@gmail.com

On takođe žudi za tim da ima svoju sobu, radni sto gde može da uči, ali i kompjuter ko i svi njegovi vršnjaci.

- Voleo bih da imam svoj mali kutak, svoje mesto za odmor, učenje i igru. Nikada nisam imao računar, pa zbog toga jedva čekam čas informatike. Isto doživljavam kada svi oni odu na ekskurziju i vrate se puni utisaka. Zato molim sve ljude dobre volje da pomognu mojoj majci da se zaposli, pa da se i ja kao i sva deca radujem, igram i uživam u detinjstvu. Hvala vam - završio je ovaj dvanaestogodišnjak.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.