Dva ruska voza stižu u srednji Banat

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva ruska voza stižu u srednji Banat

Srednji Banat dobio je dva nova ruska voza za prevoz putnika, a primopredaja će biti izvršena u petak, izjavio je danas u Zrenjaninu načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Dušan Šijan.

"U dogovoru sa ljudima iz Železnice, napravili smo i redosled poteza kako da se proširi postojeći depo za održavanje vozova u Zrenjaninu, u čemu će učestvovati i Grad Zrenjanin, a gde će se održavati ti novi ruski vozovi", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je Šijan posle sednice Saveta Srednjobanatskog okruga.

On je podsetio da je inicijativa za revitalizaciju pruge kroz Banat podneta još pre dve godine, a da su dva nova voza prvi korak ka tome, dok su sledeći depo i industrijski kolosek za industrijsku zonu.

Izvršni direktor "Srbija voza" ;Vesna Brajović kazala je da je reč o vozovima iz tranše od 27 novih ruskih vozova - dizel motornih garnitura.

"Od prve četiri garniture, dve smo opredelili za Zrenjanin jer znamo da je do sada stanje bilo loše i želimo da ga značajno popravimo. Vozovi su novi, već su saobraćali na našim prugama, tako da će biti značajno povećan kvalitet saobraćaja što se tiče redovnosti", kazala je ona.

Kako je navela, dve nove garniture saobraćaće na relaziji do Dunav stanice u Beogradu i do Kikinde, a sledeća garnitura, iz sledećeg kontingenta, biće stacionirana kao rezerva tako da će redovnost biti na evropskom nivou.

Izvršni direktor Društva za upravljanje železničkom infrastrukturom železnice Srbije Milan Šegan kazao je da stanje pruge Pančevo-Zrenjanin-Kikinda, odnosno Banatsko Miloševo-Senta-Subotica, nije na zavidnom nivou imajući u vidu težinu vozova koji tuda mogu saobraćati i brzinu kretanja.

"Razmatrali smo mogućnost kako najbrže da dođemo do poboljšanja stanja pruge, a da održimo i redovnost putničkog saobraćaja i da teretni saobraćaj bude na zavidnom nivou. U prvom koraku biće preduzete mere da otklonimo slaba mesta na pruzi, dok se u drugom koraku razmatra mogućnost da izradom projektne dokumentacije podignemo osovinski pritisak na 22,5 tone i da brzine budu od 100 do 120 kilometara na čas", kazao je Šegan.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dva ruska voza stižu u Srednji Banat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2016

Srednji Banat dobio je dva nova ruska voza za prevoz putnika, a primopredaja će biti izvršena u petak, izjavio je danas u Zrenjaninu načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Dušan Šijan..."U dogovoru sa ljudima iz Železnice, napravili smo i redosled poteza kako da se proširi postojeći depo za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.