Danas novi tender za vodu u Zrenjaninu

Izvor: Ekologija.rs, 19.Dec.2014, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas novi tender za vodu u Zrenjaninu

Danas će ponovo biti raspisan tender za usluge prečišćavanja vode za piće za Zrenjanin i gradjani će, kako je i obećano, zdravu pijaću vodu imati 2015. godine, najavio je danas gradonačelnik Čedomir Janjić.

Na konferenciji za novinare, Janjić je kazao da je i zvanično gradskoj upravi stiglo rešenje Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, o poništenju javne nabavke za usluge prečišćavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Ekologija.rs << vode piće za Zrenjanin.

Po njegovim rečima, razlozi za poništavanje javne nabavke su formalni.

Gradonačelnik je kazao da problem pijaće vode u Zrenjaninu postoji već 10 godina, ali da su prethodne vlasti ponudile razne studije i pilot-projekte, na šta je bačen ogroman novac, a bilo je i “ugovora na štetu gradjana”.

“Mi imamo rešenje za zdravu pijaću vodu i nećemo dati nijedan dinar na početku i ne više od 28 centi po kubiku. Mi ne radimo u interesu svetskih kompanija i ne favorizujemo njih, već radimo isključivo u interesu gradjana. Ne želimo da Grad Zrenjanin bude talac neke svetske kompanije i njihovih predstavnika”, rekao je Janjić.

Kako je naglasio, već u petak će biti raspisan novi tender za vodu u Zrenjaninu jer “odlučni smo da problem rešimo, i nećemo dozvoliti da nam obaranje tendera iz formalnih razloga bude prepreka i problem”, rekao je Janjić.

Zbog povećane količine arsena Zrenjaninci ne mogu još od 2004. godine da piju vodu iz gradskog vodovoda.

Nastavak na Ekologija.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Ekologija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Ekologija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.