Biskup: Katoličkoj crkvi vraćeno tek 10 odsto imovine

Izvor: Blic, 09.Apr.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biskup: Katoličkoj crkvi vraćeno tek 10 odsto imovine

Zrenjanin - Zrenjaninski biskup Ladislav Nemet izjavio je danas da je, prema podacima Agencije za restituciju, Katoličkoj crkvi od 2006. do danas vraćeno oko 10, a drugim crkvama oko 90 odsto imovine.

- Naravno da razumemo da u Srbiji Srpska pravoslavna crkva ima prednost, i to niko ne dovodi u pitanje, međutim, apsolutna neažurnost i nedostatak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobre političke bolje da se reši ovaj problem je jasan - rekao je Nemet.

To se, kako je naveo, ne odnosi samo na crkve već i na vraćanje imovine stanovnicima bivše Jugoslavije koji su 1944/1945. godine izgubili svoju imovinu.

Nemet je, ukazujući da je restitucija komplikovan i težak proces, rekao da se o pitanju vraćanja imovine Katoličkoj crkvi govorilo i na danas završenoj Međunarodnoj biskupskoj konferenciji Svetih Ćirila i Metodija, na kojoj su učestvovali biskupi iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i s Kosova.

- Biskupi su naglasili da je približavanje Evropskoj uniji mogućnost da EU 'pritisne' Srbiju, kao što se dogadja u svim slučajevima, da se i tu napravi evropska praksa, da se prihvati i primeni - rekao je Nemet.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Katoličkoj crkvi vraćeno tek 10 odsto imovine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2014

Zrenjaninski biskup Ladislav Nemet izjavio je danas da je, prema podacima Agencije za restituciju, Katoličkoj crkvi od 2006. do danas vraćeno oko 10, a drugim crkvama oko 90 odsto imovine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.