Biciklističke staze u Zrenjaninu

Izvor: Danas, 29.Apr.2016, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklističke staze u Zrenjaninu

Zrenjanin - Dobra vest za bicikliste u Zrenjaninu je proširenje mreže biciklistićkih staza u gradu i van njega. Nakon postavljanja rasvete na biciklističkim stazama prema Aradcu, Kleku i Ečki, ovih dana započela je izgradnja biciklističkih staza u naseljima Šumica, Novo Berbersko i uz Begej, kod bivše fabrike "Sloga".

Ukupna dužina ovih staza iznosi oko dva kilometra, a vrednost investicije koju realizuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Grad Zrenjanin i "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" je veća od 30 miliona dinara.

- Ova investicija predstavlja nastavak realizacije ugovora iz prethodne godine, na osnovu kog su kompletno rekonstruisane biciklističke staze duž Bulevara Veljka Vlahovića, Ulice Cara Dušana, Pančevačke i od Zrenjanina do Ečke, u ukupnoj dužini od 12 kilometara, objašnjava portparolka Direkcija za izgradnju grada Biljana Jovanović.

Biciklističke staze grade se na tri lokacije, u naselju "Berbersko" duž Ulice majora Gavrilovića, zatim uz obalu Begeja od lučnog mosta na "Berberskom" do mosta u Zmaj Jovinoj ulici, kao i u mesnoj zajednici "Šumica", od Ulice 6. maja do izletišta "Motel".

- Staza uz Begej, koja vodi od mosta u Zmaj Jovinoj ulici, pa Ulicom Begejski red iza pogona nekadašnje "Sloge", do Ulice Toše Jovanovića, odnosno lučnog mosta, izvodi se kao deo sanacije krune nasipa uz reku, uz saglasnost i odobrenje JP "Vode Vojvodine". S obzirom da na toj lokaciji do sada nije postojala bilo kakva staza, ona će se koristiti i za pešački saobraćaj i najkraću komunikaciju između dva gradska mosta, objašnjava Biljana Jovanović.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.