Biciklistička staza od Zrenjanina do Temišvara

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2014, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklistička staza od Zrenjanina do Temišvara

U Gradskoj kući u Zrenjaninu danas je održan sastanak gradske uprave i rumunskih partnera o izgradnji biciklističke staze, ukupne dužine 75 kilometara, koja povezuje Zrenjanin i Temišvar.

Rumunska strana izgradila je deo staze od Temišvara do rumunsko-srpske granice u dužini od 37 kilometara, dok je Zrenjanin prošle godine izgradio stazu do Kleka.

U narednom periodu Zrenjanin bi trebalo da uradi Studiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izvodljivosti za deo koji treba da bude izgrađen od Kleka do granice sa Rumunijom.

Izgradnja staze realizuje se kroz projekat "Kapitalizacija prekograničnog turističkog potencijala, uključujući biciklističku stazu uz Begej u nizvodnom toku od Temišvara", a finansira se, najvećim delom, iz IPA fonda.

Projekat vredi oko 2,3 miliona evra od čega je gradu Zrenjaninu namenjeno oko 246 hiljada evra. Iz IPA fondova izdvojeno je oko 209 hiljada evra, dok će iz budžeta grada za ovu namenu biti izdvojeno oko 37 hiljada evra.

Na mestu prelaska državne granice, u rejonu Novog Itebeja, gde deo granice čini sam kanal Begej, biće instaliran odgovarajući granični prelaz, po propisima Evropske unije, a staza bi trebalo da bude završena sledeće godine.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.