Izvor: Danas, 02.Feb.2015, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bespravno živi u gradskom stanu

Zrenjanin - Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić zatražio je razrešenje gradskog većnika Dragiše Albulja, zbog bespravnog useljenja u stan u vlasništvu grada. Dragiša Albulj iz redova Nove Srbije je član Gradskog veća Zrenjanina zadužen za resor imovine grada, a već dve godine bespravno koristi gradski stan i ne plaća račune.

Prijavu gradskoj vlasti protiv njega prošle jeseni podnelo je JP Gradska stambena agencija, a javno je o ovom problemu u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << grada progovorila opoziciona Demokratska stranka. Kako se može saznati, predlog za razrešenje ovog većnika gradonačelnik Zrenjanina podneo je Skupštini nakon što se ustanovilo da se Dragiša Albulja bespravno uselio i koristio jedan od gradskih stanova.

- Sredinom meseca sam obećao da ću dati nalog nadležnoj službi u gradskoj upravi i čelnicima Gradske stambene agencije da provere ko i na koji način koristi ili je koristio stanove u svojini grada. Istrajan sam u nameri da ne dozvolim zloupotrebe bilo kakve vrste. Zakonitost se mora poštovati - ocenjuje Čedomir Janjić.

On je ukazao i da su donete odluke na osnovu kojih je u poslednje vreme iseljeno čak 50 korisnika poslovnog prostora u vlasništvu Gradske stambene agencije, koji nisu redovno izmirivali obaveze zakupa, a da će to biti praksa i ubuduće. U Gradskoj stambenoj agenciji potvrđuju da je utvrđeno činjenično stanje i da je konstatovano da su se u tri stana kojima grad upravlja nelegalno nalazili stanari i da su doneta rešenja o njihovom prinudnom iseljenju.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Nova godina

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.