Stanković: Pomoć EU za ekonomske projekte

Izvor: JUGpress.com, 30.Sep.2016, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Pomoć EU za ekonomske projekte

BUJANOVAC

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medvedju Zoran Stanković rekao je danas novinarima  da su sa  šefom  II sektora operacija Delegacije EU, Štefenom Hudolini  I predstavnicima Evropskog PROGRES-a razgovarali o ekonomskim projektima

koje ,  kako je objasnio „ treba sa lokalnom samoupravom i predstavnicima Evropskog PROGRESA da realizujemo u narednom periodu“.

„Analizirali smo  projekte Ekonomskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << fakulteta u Bujanovcu,  porodilištva u Preševu i program učenja srpskog jezika i zaključili da su to veoma uspešne zajedničke aktivnosti koje utiču na rad u ovim sredinama i imaju veoma pozitivan odjek u stanovništvu“, rekao je Stanković.

Dogovorili smo se da održimo  zajedničke sastanke i omogućimo da se na teritoriji opština Preševo, Bujanovac i Medvedja realizuju investicije, rekao je Stanković i dodao da „to konkretno znači  i u Sijarinjskoj Banji, što će omogućiti da se otvore radna mesta  i proizvodni kapaciteti.

On je rekao da se to odnosi i na  fabriku „Jugokop“  koja je , objasnio je „ranije bila veoma uspešan proizvodjač mesa i mesnih preradjevin“

Stanković smatra da je potrebno i da se u Preševu „ izvrši  uvid u postojeće objekte“.

„Zajedno sa lokalnom samoupravom treba videti koji su to programi  koje može podržati EU“.

Stanković je rekao i da „nije ideja da se fabrike prave samao da bi postojale već i da imaju  perspektivu u narednom periodu“.

Mi imamo jedan problem koji mnogi ljudi ne žele da shvate, rekao je Stanković.

“Odobravaju se sredstva po projektima. Projekti moraju da ispunjavaju određene uslove. Ako ti uslovi nisu ispunjeni onda ti projekti ne prolaze. Mi imamo isti taj problem i kada delimo subvencije za mala i srednja preduzeća, s obzirom da je konkurs u toku i da se prijavljuju kandidati, mi samo zbog nekih propusta čisto proceduralne priorode ne dodelimo sredstva nekim ljdima, pa smo onda i pored činjenice da idemo i objašnjavamo šta su to potrebe i kakva dokumentacija sve treba da se prikupi, dobijemo nepotpunu dokumentaciju. Mi moramo da znamo ako izlazimo i tražimo novac od nekih da oni veoma strogo poštuju svoje kriterijume i u tom pravcu mi insistiramo i pokušavamo da pomognemo tim ljudima. Nisu dodlejna sredstva, al to ne znači da neće biti”, rekao je  Stanković.

“Na ovim prostorima Evropska Unija je opredelila veoma značajna sredstva”, doda je on.

“Samo njihovo interesovanje i boravak i razgovor sa ovim ljudima koji vode lokalne samouprave ukazuje da su oni spremni da tu ulože. Ja ću  to vratiti na neke naše aktivnosti, recimo kada konkretno uzmete situaciju u Sijarinskoj banji. Mi smo tu imali niz razgovora da se reši problem,  pre svega,  sa Energoprojektom i sa rudnikom, koji su  krucijalni , da bismo nastavili razgovore i doveli investitore koji  će pretvoriti tu banju u turističko mesto, s obzirom da za nju postoji veoma veliko interesovanje. Očekujem da će naše zajedničke aktivnosti definitivno uroditi plodom, s obzirom da očekujemo jedan period od četiri godine kad se nećemo baviti izborima, nego ćemo se baviti konkretnim pitanjima”, rekao je Stanković.

Na pitanje JUGpressa da li će razgovarati sa političarima iz Bujanovca danas, Stanković je rekao “mi imamo svakodnevnu komunikaciju sa Kamberijem  i danas imamo neki razgovor oko funkcionisanja odeljenja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, obzirom  da smo tu imali neke zajedničke  aktivnosti. Činjenica da počinje nova školska godina, želimo da definišemo i neke aktivnosti,  koje su obaveze države a koje fakulteta. I to će biti jedan od tih razgovora kao i neka druga tekuća pitanje”, rekao je Stanković.

.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković,   Evropska Unija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.