Pet dana se borila, ali nije izdržala: Preminula devojka kojoj je ljubavnik pucao u glavu!

Izvor: 24sata, 24.Nov.2014, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet dana se borila, ali nije izdržala: Preminula devojka kojoj je ljubavnik pucao u glavu!

Aleksandra Lazić (28), iz Lipa kod Smedereva, preminula je u Kliničkom centru u Beogradu, pet dana nakon što je na nju pucao Zoran Stanković (49), koji je potom izvršio samoubistvo.

Aleksandra, Zoranova bivša devojka je nakon tragedije sa teškim povredama glave prevezena u Urgentni centar. Ona je preminula je i pored nadljudskih napora da je spasu.

Tragedija se dogodila prošlog utorka, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << ujutru oko 7.30, kada je Stanković, inače penzionisani policajac sa kojim je Aleksandra nekada bila u vezi, došao u njenu kuću, i nakon kraće rasprave ispalio joj hitac iz pištolja u glavu, a potom pucao u sebe.

Zoran, koji je preminuo dva sata kasnije u beogradskom urgentnom centru, zbog pokušaja samoubistva skokom sa mosta, mesec dana pre tragedije, lečio se na psihijatriji u smederevskoj bolnici, a otpušten je samo dan pre nego što je počinio stravičan zločin.

Aleksandrina porodica veruje da je tragedija mogla da se izbegne.

- Želim da znam da li je moja sestra mogla da preživi, i da li je neko načinio propust zbog kojeg je ubijena – kaže njen brat Dragan.

- Policija je dolazila kod nas 12. oktobra, kada je Zoran takođe pretio da će je ubiti, ali sestra ipak nije podnela prijavu. U bolnici su, takođe, rekli da lekari nisu mogli da ga zadrže, jer to nije ustanova zatvorenog tipa, i da nisu znali za pretnje mojoj sestri.

Datum sahrane Aleksandre Lazić, iza koje su ostala dva maloletna sina od deset i četiri godine, porodica još nije objavila.

Aleksandrin brat navodi da se njegova sestra zbog straha od bivšeg momka obraćala psihijatru za pomoć.

- Ona se patološki plašila Zorana, a nama nije htela ništa da kaže. Našli smo svesku u kojoj su na više stranica njenim rukopisom ispisane rečenice “ne plašim se Zorana” – priča u očaju njen brat.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.