SPASITE GALENIKU!

Izvor: Kurir, 24.Feb.2012, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPASITE GALENIKU!

BEOGRAD - Hitno potreban novac! Zbog velikog duga u kome se našla „Galenika“, naša najveća fabrika lekova, neophodno je da joj Vlada Srbije da garancije za kredit u vrednosti od 70 miliona evra kako bi se vratila u život. Zbog toga je juče Zoran Stanković, ministar zdravlja, obišao postrojenja ove kompanije.

BEOGRAD - Hitno potreban novac!

Zbog velikog duga u kome se našla „Galenika“, naša najveća fabrika lekova, neophodno je da joj Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srbije da garancije za kredit u vrednosti od 70 miliona evra kako bi se vratila u život. Zbog toga je juče Zoran Stanković, ministar zdravlja, obišao postrojenja ove kompanije.

- Ovo je trenutno jedno od najznačajnijih pitanja u zdravstvu jer je reč o opstanku „Galenike“, pa time i snabdevanju lekovima celokupnog tržišta. Fabrika bi bila u stanju da obezbedi 50 odsto ukupnih kapaciteta. Veoma sam zadovoljan jer sam video da je „Galenika“ i pre rokova ispunila neke od dogovora koje smo ostvarili protekle godine. Tako su 22 vrste lekova koje su nedostajale vraćene u apoteke - rekao je Stanković.

(T. M.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.