Zimzograd ponovo u Banjaluci

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2014, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimzograd ponovo u Banjaluci

BANJALUKA - Na Trgu Krajine u Banjaluci od 6. decembra 2014. do 6. januara 2015. biće održana druga manifestacija "Zimzograd" koju organizuju gradska Turistička organizacija i Agencija "Mint".

Postavljanje drvenih kućica počelo je danas, a svečano otvaranje predviđeno je za 6. decembar u 18 časova.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin rekao je na konferenciji za novinare da će "Zimzograd", kombinujući evropsku praksu i domaći kvalitet i kreativnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << posjetiocima ponuditi mnoštvo sadržaja - zabave, muzike i odličnog raspoloženja.

On je dodao da su ove godine organizaciono uvedene neke promjene, te da je početak manifestacije pomjeren sa 15. na 6. decembar.

"Siguran sam da ćemo novim konceptom i unapređenjem onoga što smo prošle godine započeli, imati istinsku čaroliju u Banjaluci. Ohrabreni smo podrškom ne samo građana, nego i Gradske uprave", rekao je Barašin.

On je istakao da je "Zimzograd" postao dio turističke ponude grada na Vrbasu, kao i afirmacija zimskog turizma najvećeg grada u Srpskoj.

Barašin je rekao da grad Banjaluka u finansijskom smislu nije imao nikakvih troškova u vezi sa ovom manifestacijom, te da će grad od manifestacije imati direktne i indirektne koristi.

"Ovaj projekat je u ekonomskom smislu isplativ i za grad i za njegove učesnike odnosno organizatore", naveo je Barašin.

Direktor Agencije "Mint" Milena Đekić rekla je da će više od 40 lijepo uređenih kućica ponuditi neobičan izbor darova i proizvoda.

Ona je dodala da je u odnosu na prošlu godinu ponuda poboljšana i da će posjetioci "Zimzograda" ove godine moći da uživaju u ponudi domaćih ugostitelja i proizvođača.

Đekićeva je rekla da će koncerti domaćih i regionalnih bendova ove godine biti održavani na otvorenom i za 11. decembar najavila koncert hrvatskog latino benda "Kubizmo".

"Posebna pažnja posvećena je djeci koja će ove godine imati priliku da uživaju u moderno uređenom Hipo klizalištu, raznolikoj ponudi zabavnog parka, te specijalnom druženju sa Djeda Mrazom u 'M:tel' snježnoj svjetlosnoj kugli", dodala je Đekićeva.

Ona je navela da će tokom 30 dana trajanja "Zimzograda" biti organizovane mnoge humanitarne akcije koje će biti najavljene na otvaranju manifestacije.

"Ove godine bićemo dio jedne velike humanitarne akcije 'Hrabrim srcima' u organizaciji kabineta predsjednika Republike Srpske, gdje će izlagači i posjetioci imati priliku da telefonskim pozivom doniraju određeni iznos za pomoć koja bude cilj te manifestacije", rekla je Đekićeva.

Ona je rekla da je "Zimzograd" u oktobru, u dogovoru sa Gradskom upravom, naselju Lauš poklonio zabavno igralište.

Đekićeva je istakla da su svi građani i posjetioci na neki način suorganizatori manifestacije, jer su pomogli svojim prijedlozima i idejama koji su uvaženi u velikom broju i ove godine.

"Zimzograd" je i ove godine podržala kompanija "M:tel", koja je generalni sponzor ove manifestacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.