Zaboravite na probleme sa stomakom – ovo je najbolji način da uvek pijete čistu vodu gde god bili!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jun.2017, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaboravite na probleme sa stomakom – ovo je najbolji način da uvek pijete čistu vodu gde god bili!

Takvu vodu nije uvek moguće koristiti čak i za tehničke svrhe (za pranje veša, pranje suđa i t.d.).

Filteri za vodu pou vam da dovedete vodu u skladu sa normama za piće. Najbitniji je njihov pravilni odabir, jer uvek postoji zlatna sredina između želja i mogućnosti. Razmotrićemo detaljnije sve vrste filtera koji služe za prečišćavanje vode za piće.

- Filteri za vodu

- Filterski bokali

- Stoni filteri

- Jednostepeni stacionarni >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << filteri

- Trostepeni stacionarni filteri

- Membranski filteri

- Polifosfatni filteri

Filteri za slavinu Geyser Euro i Vita su kompaktni, lako ih a možete poneti sa sobom. Geyser Euro se Instalira na bilo koju česmu za vodu i već za nekoliko sekundi možete koristiti čistu vodu za piće. Filterski element se sastoji od jedinstvenog materijala Aragon koji kombinuje tri metode filtracije: mehaničku, sorpcionu i jonoizmenjivačku. Nijedan od postojećih materijala ne prečišćava vodu u tako širokom rasponu hemijskih jedinjenja.Geyser Euro uklanja iz vode: teške metale, rastvoreno i koloidno gvožđe, hlor i organske nečistoće.

Foto: Promo/ Geyser

Filterski bokali suidealni za manje porodice. Oni su postali popularni zahvaljujući jednostavnosti u upotrebi.Njih nije potrebno priključivati ka vodovodu, potrebno samo montirati filterski uložak i sipati vodu. Za različite tipove vode kompanija Geyser je razvila posebne filterske uloške.

Univerzalni filterski uložak,(pogodan za bilo koji tip vode: 501, 301), za tvrdu vodu (u posudi za kuvanje vode ima kamenca: 502, 302), za vodu sa povećanim sadržajem gvožđa (u posudi za kuvanje vode ima braonkasti talog: 503) i antibakterijski (za upotrebu na vikendici ili u prirodi: 505).

Široki spektar boja filterskih bokala: plava, siva, transparentna, crvena, narandžasta, ljubičasta.

Zapremina filterskih bokala je od 2,5 do 4 L.

Foto: Promo/ Geyser

Filterski ulošci 500 imaju resurs do 350 L. dok serija 300 može filtrirati 250 litara vode. Takođe filterski ulošci klasifikovani su po vrsti vode koja se tretira: univerzalni (pogodni su za bilo koju vrstu vode: 501, 301), za tvrdu vodu(u posudi za kuvanje vode ima kamenca: 502, 302), za vodu sa povećanim sadržajem gvožđa (u posudi za kuvanje vode ima braonkasti talog: 503) i antibakterijski (za upotrebu na vikendici ili u prirodi: 505).

Foto: Promo

Filterski ulošci 500 imaju resurs do 350 L. dok serija 300 može filtrirati 250 litara vode. Takođe filterski ulošci klasifikovani su po vrsti  vode koja se tretira: univerzalni (pogodni su za bilo koju vrstu vode: 501, 301), za tvrdu vodu(u posudi za kuvanje vode ima kamenca: 502, 302), za vodu sa povećanim sadržajem gvožđa (u posudi za kuvanje vode ima braonkasti talog: 503) i antibakterijski (za upotrebu na vikendici ili u prirodi: 505).

Filter za vodu Geyser-1uk– idealno rešenje za male porodice. Ugradnja ovog sistema za prečišćavanje vode vrši se samostalno, bez potrebe za majstorem: sistem se direktno povezuje se sa česmom preko posebnog adaptera.

Stacionarni filteri priključuju se na dovod hladne vode i instaliraju se ispod sudopere. Komplet sadrži sve što je potrebno za povezivanje i montažu.

Asortiman kompanije "Geyser" predstavljaju i filteri koji se montiraju ispod sudopere, model "ECO" i trostepeni filteri "Klasik" i "Standard". Model "Eco", je moderan, kompaktan i efikasan sistem za kompleksno prečišćavanje vode. Kućište je napravljeno od nerđajućeg čelika ili plastike. Zamena filterskog materijala ne zauzima mnogo vremena i truda.

Foto: Promo/ Geyser

Trosistemski filteri za prečišćavanje različitih tipova vode iz vodovoda napravljeni su u kućištama euro standarda 10 Slim Line. Instaliraju se ispod sudopere, komplet sadrži sve što je neophodno za povezivanje i montažu. Pogodni za velike porodice. Filterski elementi mogu ukloniti iz vode: teški metale, hlor, organska jedinjenja, rastvoreno i koloidno gvožđe, smanjiti tvrdoću.

Filter "BIO Aragon", standarda 10SL daje mogućnost dobijanja vode za piće prečišćenu od svih nečistoća 100% uključujući bakterije i viruse.

Foto: Promo/ Geyser

Membranski filteri su od najefikasniji sistemi za prečišćavanje vode, otklanjaju skoro sve poznate kontaminacije vode: teške metale, gvožđe u bilo kom obliku, organske nečistoće, mikroorganizme, bakterije i viruse. Filter sistem se montira ispod sudopere. Dostupan je u više verzija sa dodatnim blokom mineralizatora (dodavanje korisnih elemenata u vodu) i pumpom.

Imaju dug rok trajanja - do 10 godina.

Polifosfatni magistralni filteri 1PF i 1PFD koriste se za instaliranje ispred uredjaja kao što su veš mašine, mašine za sudove ili bojler. Osnovni zadatak filtera je smanjenje sadržaja gvožđa i omekšavanje vode, što povećava radni veka kućnih aparata uz osetno smanjenje potrošnje električne energija. Instalira se za nekoliko minuta, lak je za održavanje,i uz nisku cenu čini sjajan izbor za zaštitu vaših kućnih aparata. Obratite pažnju: voda nakon prolaska kroz polifosfatne filtere nije preporučljiva za piće, jer dovodi do ispiranja kalcijuma iz organizma.

(Telegraf.rs/ PR)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.