Vice: Ko stoji iza najvećih YU hitova na Jutjubu

Izvor: B92, 24.Apr.2016, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vice: Ko stoji iza najvećih YU hitova na Jutjubu

Da li ste se nekad zapitali ko stoji iza fan videa dobrih starih hitova Yu Pop-Rock muzike koje poslušate s' vremena na vreme na Jutjubu? Jeste li razmišljali da li je moguće unovčiti hiljade pregleda najpoznatijih hitova Crvene jabuke, EKV-a ili Merlina? Da li je kod nas moguće živeti od Jutjuba? E pa ja sam se to oduvek pitala.

Dok sam u dijaspori pateći preslušavala svoje omiljene pesme, naletela sam na video za Zaninu pesmu "Oženićeš se ti" i zaintrigiralo me je ko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << li se i kako iscimao da snimi i/ili montira potpuno novi spot, umesto uobičajenih slide show prezentacija koje prate muziku. Tako sam otkrila lik i delo Semira Livadića Semka - koji uz slogan 100% nostalgija 100% emocija stoji iza naloga Sema Music Club i ima sopstvenu produkciju Jutjub videa. Oduševljena ovim zabavnim ali i vrlo zahtevnim poslom, uspela sam da upoznam Semu i upitam ga sve što me je zanimalo. Našli smo se na Fejsbuku i porazgovarali o Jugoslaviji, hitovima i jednom od najgotivnijih zanimanja za koje sam saznala – producent Jutjub naloga.

Nastavak teksta pročitajte na vice.com/rs.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.