Vice: Išla sam na poligraf i pala sam

Izvor: B92, 07.Okt.2015, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vice: Išla sam na poligraf i pala sam

Poslednjih nedelju dana akteri afere prisluškivanje se pretnjama poligrafom dobacuju kao ping-pong lopticama. Oni koji odbijaju poligraf, kažu, lažu, oni koji hoće na poligraf, kažu neće na bilo koji. Uglavnom, o poligrafu političari pričaju, a mediji pišu kao o neoborivom dokazu, iako po zakonu to nije.

- Svi žele da probaju poligraf, ali to nije fotoaparat - prva je stvar koju mi kaže Slobodan Zečević.

Slobodan zna šta priča. Trideset godina je radio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u policiji, rešio više od hiljadu ubistava, a pre deset godina je otvorio prvu privatnu agenciju za poligrafska ispitivanja u Beogradu. Kad se sve sabere, ispitao je negde oko 19 hiljada ljudi. Kaže da uglavnom ljudi nemaju pojma šta je poligrafsko testiranje.

- Skoro sam negde pročitao da poligraf meri krvni pritisak. To je netačno. Poligrafsko ispitivanje je umetnost vođenja razgovora, a to se ne uči nigde. Naročito ne razgovor u cilju priznanja - kaže.

Iako nemam ništa da priznam, dobrovoljno sam se prijavila da sednem pred Slobodana i vidim šta će se desiti. Ne smatram sebe profi lažovom, ali nije da ne znam da mrtva 'ladna oladim čoveka. Iz skromnog iskustva, znam da mi se laž ne vidi na licu, ali mi se dlanovi užasno znoje. Što je super ako je, kao što Slobodan kaže, sve u veštini vođenja razgovora, jer dlanove ne vidi niko.

Nastavak teksta pročitajte na vice.com/rs.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.