Vatikanska reklama suviše seksi? (VIDEO)

Izvor: B92, 01.Feb.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikanska reklama suviše seksi? (VIDEO)

Nova inicijativa katolkinja, koju je podržao i Vatikan, našla se na udaru kritika zbog videa u kom se nalazi “seksi plavuša”.

Promotivni video na internetu u kom igra italijanska glumica Nensi Brili, izvrgnut je takvom podsmehu, da je uskoro i uklonjen sa zvanične stranice.

U klipu, ova 50-godišnja dama pita gledaoce koliko često su se zapitali “Ko ste? Šta radite? Šta mislite o sebi kao ženi?”

Ženska incijativa postala je zaduženje kardinala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đanfranka Ravasija, čija je kancelarija pokrenula #lifeofwomen šemu prikupljanja novca neposredno pre Božića.

Video je predstavljen kao promotivni materijal za inauguracioni sastanak, zakazan za ovu nedelju, čiji je cilj promocija organizacije.

Žene širom sveta pozvane su da pošalju video od 60 sekundi u kom opisuju svoj život i koji bi mogao da bude prikazan na velikom sastanku kardinala i biskupa.

Kritičari su primetili da žene na koje bi Vatikan zapravo trebalo da obrati pažnju pate od siromaštva, nasilja i rata, a možda nemaju ni mobilni telefon kojim bi snimile takav klip.

U radnim spisima koji će se naći na sednici veća Papskog saveta za kulturu stoje planovi za otvaranje vrata crkve ženama kako bi one “u punoj saradnji i integraciji” funkcionisale sa muškim članovima.

U spisima ima govora i o plastičnoj operaciji kao obliku “agresije” nad ženskim telom, kao “burka napravljena od mesa” i priznanju da je crkva vekovima ženama pružala “ideološke i istorijske ostatke”.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Vatikanska reklama suviše seksi?

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2015

Nova inicijativa katolkinja, koju je podržao i Vatikan, našla se na udaru kritika zbog videa u kom se nalazi "seksi plavuša"...Promotivni video na internetu u kom igra italijanska glumica Nensi Brili, izvrgnut je takvom podsmehu, da je uskoro i uklonjen sa zvanične stranice...U klipu, ova 50-godišnja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.