VIDEO: Ogrlica koja vas obaveštava kada vašeg ljubimca nešto boli

Izvor: Radio 021, 05.Sep.2015, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Ogrlica koja vas obaveštava kada vašeg ljubimca nešto boli

Ogrlica PetPace za naše četvoronožne ljubimce obaveštava vas ukoliko je vaš pas bolestan ili ga nešto boli.

Ona može da prati sve bolesti, ali da bude programirana na neku specifičnu.

Ogrlica zapravo meri pseće vitalne znakove i ostale informacije, koje bi mogle da pokažu znakove bola (aktivnost, položaj, ponašanje, kalorije). U slučaju detektovanja bilo kakvog problema, vlasnici dobijaju obaveštenje na telefon ili e-mail.

Inače, ogrlica postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << već tri godine i testirana je na hiljadama pasa. Cena joj je 150 dolara.

Ipak, tvorci priznaju da ova pametna ogrlica ima nekoliko ograničenja, a jedno od njih uključuje i baterije, koje traju od dva dana do osam nedelja, u zavisnosti od toga koliko podataka ogrlica ima za merenje i dostavljanje i koliko često to mora da radi.

Ogrlicu mogu koristiti i mačke.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.