Uganda ima ozbiljan problem sa kondomima

Izvor: B92, 20.Sep.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uganda ima ozbiljan problem sa kondomima

Kondomi koji su na raspolaganju u Ugandi premali su za "polne organe" brojnih stanovnika ove zemlje, što je dovelo do straha mnogih da bi to moglo pogodovati širenju AIDS-a.

Tokom turneje u zonama posebno zahvaćenima epidemijom, parlamentarna komisija za HIV primila je brojne pritužbe Uganđanina povodom jedinstvene veličine kondoma, čini se neprilagođene njihovoj morfologiji, reklo je nekoliko članova komisije na televiziji NTV-Uganda.

U nekim područjima "dokazano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da ljudi imaju povelike polne organe pa bi trebalo razmotriti da ideju da se opreme većim kondomima", ocenio je zastupnik Tom Aza, član komisije.

"Kad pređu u akciju dok vode ljubav, s obzirom na pritisak, kondomi pucaju", objasnio je on na NTV-ju.

Njegov kolega Merard Bitetkjerezo izvestio je da se "neki mladići žale da su kondomi koje dobijaju prekratki i da njihovi polni organi ne mogu da stanu u njih".

Sara Netalisile, takođe članica komisije, izrazila je zabrinutost da taj problem veličine "izlaže naše mladiće i devojke i sve korisnike kondoma opasnosti od zaraze HIV-om i AIDS-om”.

NTV-Uganda navela je da će zastupnici zatražiti od proizvođača i distributera da šalju više većih kondoma u ovu zemlju.

Internacionalne veličine kondoma kreću se od 17.5 centimetara pa do 21.6 centimetara, iako pojedini modeli XXL kondoma mogu dostići dužinu od 23.49 centimetara.

Foto: Image courtesy of domdeen at FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.