Svet uskoro ostaje bez jednog od najukusnijih sireva?

Izvor: B92, 25.Jun.2017, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svet uskoro ostaje bez jednog od najukusnijih sireva?

Uprkos tome što se u Francuskoj godišnje proizvede ko 360 miliona kolutova kamembera, i što je ovaj sir drugi po popularnosti u toj zemlji, uskoro bi mogao da doživi velike izmene u svojoj recepturi.

Prema postojećim standardima u proizvodnji, kamember se proizvodi od nefiltriranog svežeg kravljeg mleka, sa procentom mlečne masti od 38 odsto. Krave se hrane isključivo travom i senom sa lokalnih pašnjaka. Mleko se presipa ručno, u posebne kalupe, u četiri ili više slojeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ovaj proces uskoro će doživeti veliku promenu, jer velike kompanije za proizvodnju sira sve više počinju da potiskuju lokalne farme.

S obzirom na to da velike kompanije uvek biraju prečice u proizvodnji, presno mleko uskoro će najverovatnije zameniti pasterizovane varijante, zbog kojih će sir imati “neautentičan” ukus.

Od spomenutih 360 miliona proizvedenih kolutova, danas je autentično samo 4 miliona, prenosi portal news.com.au.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.