Šta je potrebno da žena postigne orgazam?

Izvor: B92, 28.Jul.2014, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je potrebno da žena postigne orgazam?

Zaboravite na predigru. Ključ dobrog seksa je u glavi žene.

Foto: WillVision / Flickr.com

Istraživači Laboratorije za istraživanje ljudske seksualnosti Univerziteta u Otavi intervjuisali su žene koje su imale probleme sa postizanjem orgazma sa partnerom i one koje su redovno sa partnerima postizale vrhunac. Ni jedna od tih grupa nije imala problema sa dostizanjem vrhunca prilikom masturbacije.

One koje su imale problema sa orgazmom u odnosu sa partnerom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imale su manje erotičnih misli i manje se fokusirale na svoje telo tokom odnosa, od onih koje su redovno postizale orgazam.

"Nismo očekivali da je uticaj misli na sam seksualni čin toliko moćan", kaže profesor seksologije Paskal De Sate sa Univerziteta u Levenu (Belgija).

Takođe, deluje da mlađe dame imaju mnogo više problema u postizanju orgazma, od starijih.

Otkrića, objavljena u junskom izdanju žurnala " Sexologies" naročito su interesantna jer bi mogla da pomognu u lečenju osoba koje pate od seksualnih disfunkcija.

Za neke od njih, određeni mentalni treninzi mogli bi da budu izuzetno efikasni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta je potrebno za ženski orgazam?

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2014, 09:50

Zaboravite na predigru. Ključ dobrog seksa je u glavi žene.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.