Izvor: Nezavisne Novine, 23.Maj.2017, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slana bajadera

Danas poslužite slanu bajaderu. Neobično i vrlo ukusno jelo.

1. Pileće bijelo meso skuhati u posoljenoj vodi, pa ocijediti i ostaviti da se prohladi. Zatim, meso isjeći na trakice. Šunku isjeći na rezance, tvrdi sir izrendati na krupno rende, a šampinjone isjeći na listiće.

2. Vatrostalnu posudu premazati uljem i posuti brašnom.

3. Na dno posude poredati piletinu, potom sloj šampinjona, složiti isjeckanu šunku i sve posuti rendanim sirom.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />4. Jaja umutiti sa pavlakom, dodati brašno, prašak za pecivo i začiniti prema ukusu pa sve dobro promiješati. Dobijenu smjesu ravnomjerno preliti preko složenih sastojaka. Peći u ugrijanoj rerni na 220ºC dok ne porumeni sa svih strana. Pečene slane bajadere izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade. Prije serviranja, pripremljeno jelo isjeći na štanglice baš kao i klasičnu, slatku, bajaderu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.