SAVETI ZLATNA VREDNI! Savladajte tehniku šminkanja uz samo par saveta!

Izvor: NaDlanu.com, 27.Avg.2014, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAVETI ZLATNA VREDNI! Savladajte tehniku šminkanja uz samo par saveta!

Izbegnite zamke koje vam “stručnjaci” serviraju kada je reč o šminkanju. Iz prve ruke, saznajte gde greši svaka žena kada je u pitanju dnevna šminka, šta je to na šta bi trebalo da obratite pažnju kada je odabir pudera u pitanju…

O svemu ovome, ali i mnogo više, za portal Nadlanu, govori šminkerka Mina Abramović. Poslušajte njene savete i garantujemo vam da će se svi okretati za vama.

foto: Aleksandra Kovač

Gde najviše greše >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << naše žene kada je šminka u pitanju?


U principu kod nas se devojke ili ne šminkaju uopšte ili se previše šminkaju, ali najveća greška koju prave je sam izbor pudera kao i količina koju nanose na lice. Puder trebamo birati po našem tipu kože , boju po nijansi boje našeg vrata.

Koji tonovi šminke su najprimereniji za dnevnu i poslovnu varijantu?

Dnevna šminka, složićete se, trebalo bi da bude veoma diskretna. Zato tonovi od nežno bežikastih ka blago braonkastim savršeno pristaju za dnevni , kao i za poslovni mejkap luk. Ukoliko ste savladali stavljanje ajlajnera, njega takođe možete da uključite u vašu svakodnevnu šminku.

Koje biste savete dali mlađim devojkama i nešto starijim damama kada je dnevna šminka u pitanju?

Ono što je meni bitno u mom šminkanju, to bih savetovala svim damama, a to je da je savršen ten osnova za svaki savršen izgled. Pristalica sam tečnih pudera, tako da bih dragim damam preporučila da investiraju u sebe i kupe odgovarajući tečni puder. Uz dobar ten dovoljni su vam maskara, sveže rumenilo i neki sveži karmin ili sjaj i grantujem vam, bićete zaljubljene u sebe.

foto: Braća Nadeždić

Da li je nanošenje puno šminke pod obavezno da bi se postigao lep izgled?


Nikako !!!! Previše šminke nas čini starijim. “Smoki ajs” je nekako uvek u modi i lično ga volim, ali ne stoji svakome. Ako je pravilno koristimo, šminka je tu da istakne našu lepotu, ali ako preteramo može nas i naružiti.

Koliko treba da se razlikuje šminka za plavuše, crnke i brinete?

Ako su u pitanju prirodne brinete, plavuše ili riđokose devojke onda po pravilu postoji razlika u tipu mejkapa. Međutim ja nekako šminku više vezujem za karakter nego za samu boju kose.

Da li je dobra šminka uvek skupa?

Nema pravila. Obožavam skupu kozmetiku, ali već godinama u svom koferu imam neke proizvode od nekih jeftinijih brendova.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.