Pogledajte vilu La Pausa koju kupuje Chanel (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte vilu La Pausa koju kupuje Chanel (FOTO)

Pored predstavljanja fenomenalnih kolekcija i modnih revija svake sezone, Chanel brend se vraća svojim korenima…

Ova francuska modna kuća je kupila nekadašnju vilu čuvene Gabrijel Šanel – La Pausa vilu. Smještena na jugu Francuske, ovo je jedina vila Koko Šanel, koja je od poda do plafona pravljena po njenoj mjeri. Chanel brend najavio je kupovinu ove vile, koja zrači filozofijom i kulturom koju oni njeguju.

Tokom dvadesetih godina prošlog vijeka, dama koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je osnovala Chanel brend posjetila je ovo područje, sa svojim ljubavinom, Hjuom Grosvenorom, Vojvodom od Vestiminstera. Zaljubila se u parcel od pet hektara, koja je bila dom divljim malinjacima, i odlučila je da je to idealno mjesto za izgradnju mediteranske vile.

Iako je zemlja kupljena krajem dekade dvadesetih, arhitekta Robert Štrajc završio je konstrukciju vile na francuskoj rivijeri u januaru 1930.godine. Arhitektura ove vile ima brojne reberence Aubazina, sirotišta u kom je Gabrijel Šanel provela svoje djetinjstvo. Namještaj u ovoj vili bio je nov, jednostavan i moderan, daleka italijanska obala se takođe može vidjeti na horizontu, što doprinosi magiji ovog mjesta.

Ova žena, koja je bila čuvena po svom elegantnom stilu i prefinjenom ukusu, ostavila je trag na dizajnu i arhitekturi ove vile. Nakon smrti Vojvode od Vestminstera, Gabrijel je 1954.godine prodala svoju vilu i sav namještaj američkom autoru i uredniku Emeriju Revesu, koji je u njoj dočekivao svoje prijatelje poput Čerčila, Grete Garbo i Džeki Onazis. Na kraju, pre dvije godine, La Pausa vila ponovo se našla na prodaju po cijeni od 45 miliona dolara.

Luksuzna francuska modna kuća izdala je obavještenje po pitanju ove kupovine: “Veoma je važna činjenica da je svjedok života Gabrijel Šanel sada postao dio nasljeđa Chanel brenda. Nakon renovacije i restauracije, odnosno vraćanja prvobitnog duha, ova vila će dobiti novi život i zračiti kulturom i vrednostima Chanel brenda”.

(NN/Luxlife)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.