Pogledajte 57. epizodu popularne ruske serije Institut

Izvor: B92, 26.Sep.2016, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte 57. epizodu popularne ruske serije "Institut"

Na sajtu PRVA.RS ekskluzivno se emituje ruska popularna serija „Institut“ koja će vas odvesti u vreme carske Rusije, tragičnih ljubavi, intriga i dvoboja.

Butov i Platon pronalaze mrtvog Adil – pašu i grofa Voroncova, koji je u nesvesti, ali živ. Butov nalazi poruku koju je Voroncov napisao svojom krvlju. Butov poručuje Platonu da ranjenog grofa odvede do lekara u šatoru, a nakon toga u Moskvu. Zamoli ga je da pronađenu poruku preda na ruke velikom knezu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Saznavši za muževljevu smrt, Nina postaje izazivački nastrojena. Ona dozvoljava Zejnab da ostane u kući, ali joj zabranjuje da dovodi Mirjam.

Đovani se nada da će nakon vesti o smrti grofa, on i Nina biti zajedno. Ipak, Nina saopštava ljubavniku da je spremna da čuva uspomenu na poginulog muža. Ona tera Đovanija i organizuje bdenje da bi se pokazala pred svetom.

Sofija tuguje za Voroncovim, mada se trudi da se suzdrži u društvu devojaka. Svoja osećanja može podeliti samo sa svojim dnevnikom.

Varja govori Tati da je čekaju u kući Zotovih (Angelina je veoma bolesna i ne može da čuva decu), a Kaći govori da Serjoža želi da se sastane sa njom.

Saša odlazi na prijem kod velikog kneza. Tamo saznaje da je njegova majka bila spremna da se odrekne svoje karijere zbog njega. Saša je zadivljen velikim knezom. On preispituje svoje stavove o životu i odlučuje da se posveti nauci.

Hariton daje Hovanskom poruku od Sokolove. U poruci, Sokolova moli kneza da dođe na Institut. Zaljubljena Glaša prati Hovanskog.

Sokolova dozvoljava Sofiji da ode u posetu majci, koja je i dalje u zatvoru zbog duga. Sofija govori majci da zna kako da je spase. Majka je moli da ne traži pomoć od Hovanskog jer su sve to isplanirali on i Markin. Međutim, Sofija je nije poslušala i napisala je pismo Hovanskom, obećavši da će se, u zamenu za pomoć, udati za njega.

Saša je saznao da se Polozecki nije pojavio, pa je otišao kod Doroševske da uzme sat koji mu je Sokolova poklonila. Koristeći Sašinu labilnost, Doroševska pridobija njegovu naklonost.

Hovanski želi da sazna kako su se završili pregovori između Sofije i Sokolove, ali Sokolova ne daje konkretan odgovor i šokira kneza svojim predlogom: potreban joj je muž – plemić, koji će na kraju da usvoji Sašu.

Nakon kraćeg razmišljanja, Hovanski shvata da je za to pravi kandidat Markin. On nagovara prijatelja da oženi Sokolovu, ističući prednosti tog saveza. Markin obećava da će razmisliti. U tom trenutku, Hovanski dobija Sofijino pismo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.