Penasta čarolija: Čokoladni parfe sa višnjama

Izvor: NaDlanu.com, 25.Jul.2014, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penasta čarolija: Čokoladni parfe sa višnjama

Kombinacija čokolade i višanja garantuje nezaboravni gastronomski doživljaj...

Sastojci: 3 jaja, 100 gr šećera u prahu, 100 gr čokolade za kuvanje, 200 ml mleka, 100 grama višanja, 100 gr krem-šlaga od vanile

Priprema: Umutite mikserom jaja i šećer u prahu, sipajte ih u šerpu, dodajte čokoladu i hladno mleko i stavite na sasvim laganu vatru. Mešajte dok se masa ne zgusne kao puding. Skinite sa vatre, umešajte višnje, dodajte umućen šlag i sipajte parfe u činijice koje ste prethodno navlažili vodom. Držite u frižideru do služenja.

Probajte još i carski čizkejk sa nutelom i kokos bombice!

ND

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.