Pas sa najdužim repom na svetu

Izvor: Radio 021, 23.Sep.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pas sa najdužim repom na svetu

Irski vučji hrt Finegan čiji rep je dug 72.29 centimetra nedavno je upisan je u Ginisovu knjigu rekorda kao "pas sa najdužim repom na svetu".

Finegan irski vučiji hrt iako spada u jednu od najvećih rasa pasa nije impozantnih dimenzija. Njegov vlasnik Rajli Smit iz Kalgarija kaže da je ovaj pas bio među najsitnijima u leglu, međutim od najranijih dana dužina njegovog repa je privačila pažnju.

Kao štene uvek je vukao rep po zemlji a svaki trenutak radosti i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mahanje repom završavalo se lomom neke vaze, lampe ili bar čaše.

Kada je Finegan imao 10 meseci njgov rep je bio dug 66 centimetara. Iako je već tada postao konkurent velikoj dogi Bentliju koji je do pre nekoliko dana bio ponosni nosilac ove titule, njegov vlasnik je sačekao da njegov ljubimac dovoljno odraste i tek tada kontaktirao ljude iz Ginisa.

Ovaj pas iz Kanade čiji je rep dug 72.29 centimetara pre nekoliko dana zvanično je upisan u Ginisovu knjigu rekorda za 2015. godinu kao pas sa najdužim repom na svetu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.