On želi da spase svet i za to traži samo 200.000 dolara

Izvor: B92, 20.Apr.2017, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On želi da spase svet i za to traži samo 200.000 dolara

Stiven Hauart želi da spase svet od neminovne kataklizme i ceni da mu je za to potrebno oko 200.000 australijskih dolara.

Hauart u okviru "Asteroid Shield" programa želi da napravi prvu pokretnu opservatoriju u Australiji, kojom planira da krstari kontinentom u potrazi za asteroidima koji su na putu ka našoj planeti.

Kao i većina kreativaca danas, pokrenuo je onlajn kampanju za prikupljanje sredstava na kojoj od javnosti traži samo 200.000 australijskih dolara. Dosad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prikupio samo 100.

Ipak, to ga ne obeshrabruje u nameri da nabavi ogromni teleskop, smesti ga u prikolicu Mercedes Unimog kamiona i posmatra nebo iz raznih uglova, kako bi na vreme uočio potencijalno opasne asteroide.

"Naša zemlja je najpogodnija za posmatranje neba i uočavanje takvih objekata", smatra Hauart.

Pored toga što spasava planetu od asteroida, Hauart se nada i da će uz pomoć teleskopa na točkovima školarcima približiti astronomiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.