Od ove alergije pate mnoge žene u Srbiji, lekari napokon utvrdili razlog (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 17.Jan.2017, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od ove alergije pate mnoge žene u Srbiji, lekari napokon utvrdili razlog (FOTO, VIDEO)

Lekari su bili ne malo bili iznenađeni kada su utvrdili uzrok teške alergije jedne tridesetogodišnjakinje. Nakon što su obelodanili istinu, mnoge žene se pribojavaju da su one sledeće žrtve.

Amerikanka iz Minesote Džoana Votkins (29), pati od retkog sindroma aktivacije mast ćelija (MCAS) zbog čega ne može da poljubi svog supruga Skota, čak ni da boravi u istoj prostoriji sa njim.

Saznajte SVE o alergijama i psima, kao i odgovor na pitanje da li su oni alergični >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na NAS?

MCAS je redak poremećaj imunološkog sistema, što znači da je ona alergična na skoro sve namirnice ali joj najviše smeta što je alergična na miris svog supruga.



Džoana zbog toga živi u prostoriji na tavanu sa zatvorenim prozorima i vratima, dok su filteri za pročišćavanje vazduha nešto bez čega ne može da funkcioniše.

"Sa suprugom komuniciram putem laptopa i tako gledamo televizijski program, koji posle komentarišemo preko mobilnog telefona", priča Džoana.

Pre nego što su se venčali 2013. godine, nije ni sanjala da će s njeno stanje drastično pogoršati. Radila je kao nastavnica a u slobodno vreme je planinarila sa budućim suprugom.

(Toronto Sun):#Minnesota woman deathly allergic to husband : Johanna Watkins is allergic.. https://t.co/7R4v6FzGjr pic.twitter.com/MwuxkoTpZN

"Bilo je trenutaka kada se dešavalo da se Džoana zakašlje kada joj se približim, da bi prošle godine kada sam ušao u njenu sobu ona zamalo upala u anafilaktički šok", objašnjava muž.

Tretmani i lekovi namenjeni pacijentima sa MCAS-om za sada ne pomažu i ovaj bračni par ne zna da li će se ikada njihova situacija promeniti na bolje.

"Ne postoji lak načina za prevazilaženje ovog problema. Najvažnije mi je da je ona bezbedna i ni na koji način ne želim da ugrozim njen život. Posvećeni smo jedno drugom i čekaćemo koliko god treba do pronalaska rešenja za njeno stanje", kaže Skot.

ALERGIJA NA SUNCE: Simptomi, saveti, recepti

Ova žena više od godinu dana nije napustila tavan, osim kada ide u bolnicu na redovne kontrole kod svog lekara. Jedini ljudi koji joj ne uzazivaju burnu reakciju su njeni braća i sestre koji brinu o njoj.

Complex illness yet an inspiring love for eachother. #MastCellactivationSyndrome #love #JohannaWatkins #ScottWatkins https://t.co/41sVkPZk5o

— 02dreams (@o2dreams) 16. јануар 2017.

Pre nego što uđu u njenu sobu, oni moraju da se okupaju sa specijalnim sapunom, izbegavaju začinjenu hranu i moraju da nose specijalne maske i odeću dok su u poseti.

"Imam mnogo stvari u životu na kojima sam zahvalna i to me podseća da ne budem sebična i da cenim svoju porodicu i muža", priča Džoana.

Izgleda da je ovaj par zaista shvatio maksimu da je smisao braka biti zajedno u bolesti i zdravlju, dobru i zlu.

#NOTICIAS: Johanna Watkins, la mujer que es alérgica hasta a su marido https://t.co/84C4JxlUg5 pic.twitter.com/A6qhdInwsg

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.