Obrve su vam tanke, retke i nikako da porastu? Saznajte šta je razlog

Izvor: Telegraf.rs, 26.Jun.2016, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrve su vam tanke, retke i nikako da porastu? Saznajte šta je razlog

Mnoge žene se žale kako im se vremenom proređuju obrve i kako gotovo skroz gube oblik. Ipak, to nije posledica starenja, već njihovog nepravilnog negovanja.

Poslednjih nekoliko godina su na ceni zdrave, guste obrve, što mnoge žene dovodi do ludila.

Predivne obrve, kakve ima Lili Kolins ili Kara Delevin, samo su san žena kojima dlačice iznad očiju više jednostavno ne rastu, piše Marie Claire, a prenosi Index.

Ako ste odrasli u devedesetima, velika je verovatnoća >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da se i vi ubrajate u ovu grupu.

Foto: Tanjug/AP

Naime, tada je bilo supermoderno da imate tanke obrve u vidu crtica, u stilu Pamele Anderson, pa ste ih čupali do besvesti i ostavili trag koji ćete sada teško da popravite.

Stručnjak za obrave Sania Vucetaj je objasnila da postoji nada i da je preterano čupkanje samo jedan od razloga zbog kojeg obrve ne rastu.

Sania tvrdi da većina žena obrve tretira kao kožu lica, a ne kao kosu, što je velika greška.

Foto: Tanjug/AP

Svi znamo da "začepljenje" korena kose izaziva većina kozmetičkih proizvoda, jer ne dozvoljava ili usporava novi rast dlačica, a isto je i sa obrvama.

Na njih svakodnevno stavljamo losione, kremu, proizvode za obrve i senke, čime začepljujemo folikule dlaka i ne dozvoljavamo njihov rast.

Sania tvrdi da njene klijentkinje, prema njenom uputstvu, izbegavaju stavljanje krema i sličnih proizvoda na obrve i da su rezultati odlični.

Foto: Wikipedia Peter Duhon from New York City/Christopher Macsurak

Dakle, tretirajte obrve kao kosu, a ne kao kožu.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.