Objavila je fotografiju svoje menstrualne krvi i svim muškarcima poslala BRUTALNU poruku (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Apr.2017, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavila je fotografiju svoje menstrualne krvi i svim muškarcima poslala BRUTALNU poruku (FOTO)

Društvo nam govori da moramo da sakrivamo svaki znak krvarenja jer je mrlja koja od toga nastaje na nama nešto najprljavije na svetu.

Međutim, aktivistkinja saloni Čopra odlučila je da potpuno javno progovori o svim ovim stvarima ne bi li neukima otvorila oči.

"Tako je, ovo je samo krv. Znate ko joj je dao veći značaj nego što je potrebno? VI. Vi koji ste slavili moju prvu menstruaciju i rekli mi da me je to učinilo ženom. Onda ste mi rekli da o tome više nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ne smem da pričam javno. Prvo ste me učinili ponosnom jer sam postala žena, a onda ste mi poručili da nešto sa mnom nije u redu. Rekli ste mi da ne mogu da posetim sveta mesta.

A post shared by Saloni Chopra (@redheadwayfarer) on Mar 14, 2017 at 7:34am PDT

Moje prijateljice uvek šapuću o tome…da li ih je sramota? Moje kolege misle da sam kučka zato što sam u PMS-u – a moj šef misli da je to samo jadan izgovor da se izvučem s posla. Čini mi se da njegov penis nikad nije krvario, i očigledno ne zna kako je to kad ti hormoni divljaju bez ikakve kontrole svaki mesec, a sve što muškarci iz toga mogu da izvuku je da je menstruacija ‘odvratna’ i da devojke ‘polude’ kad je imaju. I ne, ja nisam ljuta na tebe zato što imam menstruaciju, nego sam ljuta zato što si neuki moron.

Misliš da preterujem kad pričam o neravnopravnosti među polovima, a onda se zgroziš pri pomisli na vaginalnu krv. Misliš da je nečista… Ali nema ništa nečisto u meni svakog meseca. Nisam kreacija đavola. I govoriću o svojoj menstruaciji koliko god ja želim… I nikad više neću prihvatiti da svoje tampone moram da sakrivam u novinski papir – jer u njima je više đubreta koje muškarci pišu o ženama nego što će ga moje telo ikada proizvesti. A ako pokušaš da me ućutkaš – samo ću postati glasnija.

Svaka. Prokleta devojka”.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.