OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Zašto su pivske flaše braon boje?

Izvor: Telegraf.rs, 12.Avg.2016, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Zašto su pivske flaše braon boje?

Ovo su pet najzanimljivijih činjenica za danas. Saznajte nešto novo svakog dana na našem portalu.

1. Sa površinom od gotovo tri miliona kvadratnih kilometara, Kazahstan je najveća zemlja na svetu koja nema izlaz na more. Ipak, za svaki slučaj, ima malu mornaricu.

Foto: navy.mil

2. Prosečna osoba na Zapadu pojede oko 50 tona hrane i popije oko 50.000 litara tekućine tokom svog života.

Foto-ilustracija: Profimedia

3. Pingvini su izgubili >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sposobnost da lete pre nekoliko miliona godina. Međutim, oni su ptice koje najbrže plivaju i najdublje rone. Ujedno su i najveće vodene ptice.

Foto-ilustracija: Foter/Antarctica Bound

4. Najveća temepratura ikada zabeležena iznosila je 57,8 ° C – 1922. godine u El Aziziji, Libija. Najhladnije je bilo 1983. godine u Vostok stanici na Antarktiku: – 89,2 ° C.

Foto: Telegraf

5. Pivu ne smetaju toliko ni vazduh, ni toplota. Ovo piće najlakše se kvari kada ga izložite svetlu. Zato su pivske boce po pravilu braon ili zelene boje i to od debljeg stakla, kako bi se sprečilo da svetlost dopre do mnogima omiljenog napitka.

Printskrin: youtube/telegraftv

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.