Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2016, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njoki sa kozicama, tikvicama i lososom

Neka vaš današnji odabir budu njoki sa kozicama, tikvicama i lososom. Lagano jelo, koje ne oduzima puno vremena, a ukusom vas neće razočarati.

 za 1 osobu:

Na zagrijanom maslinovom ulju kratko propržiti sitno rezan češnjak i kad zamiriše, ubaciti kozice. Dinstati na jačoj vatri par minuta, pa dodati grubo natrgan losos i tikvice sitnije rezane (kolutići rezani na 4 dijela).

Prevrnuti na vatri 3-4 minute pa podliti bijelim vinom. Kad alkohol >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ishlapi, dodati malo ribljeg temeljca, šalšu i vrhnje. Posoliti i popapriti i sve skupa kratko kuhati.

     Umiješati kuhane i ocijeđene njoke i prokuhati 1-2 minute samo da se sastojci prožmu.

      Poslužiti posuto ribanim parmezanom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.