Neverovatna priča o misterioznom satelitu u orbiti Zemlje

Izvor: Domino Magazin, 21.Apr.2015, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatna priča o misterioznom satelitu u orbiti Zemlje

Da li ga je otkrio Nikola Tesla? Ni danas niko ne zna šta je Mračni vitez ni ko ga je poslao

Evo priče koja je toliko neverovatna da prosto ne znamo šta bismo pomislili o njoj.

Black Knight (Mračni vitez) je ime misterioznog objekta koji se nalazi u orbiti Zemlje. To je činjenica. I otprilike je samo to jedino izvesno. Wikipedia navodi da je otkriven 1954. godine kada su američke novine prenele izjave američkih vojnih oficira koji su otkrili postojanje satelita >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << iznad nas. Problem je što u tom trenutku baš niko, ni Sovjeti, ni Amerikanci nisu imali tehnologiju da takav satelit pošalju u orbitu.

Kasnije, u februaru 1960. godine Američka Mornarica je otkrila da se tamni objekat zaista nalazi u našoj orbiti. NASA ga je fotografisala 1998. godine.

To su činjenice koje su proverive.

O celom slućaju ima i još podataka koje je teško proveriti, ali postoji dosta izvora koji pišu o njima. Dakle, ne tvrdimo da sve ovo jeste tako pošto ne možemo da proverimo, ali priča je svakako zanimljiva.

Tvrdi se da je signal sa Mračnog viteza prvi otkrio naš najpoznatiji naučnik Nikola Tesla koji je 1899. godine registrovao emisiju ovog misterioznog satelita. Tesla zaista jeste otkrio nepoznate signale, ali danas naučnici smatraju da oni najverovatnije potiču od prirodnih objekata. Mada niko nije siguran.

Prvu fotografiju ovog predmeta sa zemlje je zabeležio doktor Luis Corralos iz Ministarstva Komunikacija Venecuele 1957. godine.

Magazine Time je o Mračnom vitezu pisao 1950. godine. Sedam godina kasnije primećeno je da je promenio orbitu i da prati ruski Sputnik. Posebno zanimljivo je da su naučnici otkrili da satelit ima polarnu orbitu. Koja se obično koristi za osmatranje zemlje i koja je vrlo neobična.

1963. godine magazin Aviation Week and Space Technology piše da Pentagon krije informacije o misterioznom objektu.

Korporacija Grumman Aircraft ga je snimila radarom i pokušala da ga istraži tokom 1960. godine. Nikada nije objavljeno ništa o rezultatima.

Ni to nije kraj ludim informacijama.

Navodno je deo signala dekodiran i otkriveno je da potiče sa zvezdanog sistema Epsilon i da je star 13.000 godina.

Drugi izvori tvrde da satelit i dalje emituje nepoznat signal sa misterioznim podacima.

Zaključak?

Ne verujemo baš u tu priču o zvezdi Epsilon. Ali sa druge strane gore se definitivno nalazi nešto za šta nema baš jasnog objašnjenja...

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.