Neki i dalje veruju da je Hitler živ

Izvor: B92, 29.Jun.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neki i dalje veruju da je Hitler živ

Mnogi ljudi su naseli na satirični tekst o Adolfu Hitleru koji je, tobože, još živ i boravi negde u Argentini.

Naravno, to nije istina. Kada bi zaista bio živ, imao bi 128 godina, odnosno šest godina više od zvanično najstarije osobe koja je ikad postojala (Žana Kalman, koja je imala 122 godine i 164 kada je umrla 1997.)

Pa ipak, mnogi su se upecali na navode jednog satiričnog južnoameričkog sajta da je Firer živeo u arentinskom selu predstavljajući se kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Herman Gutenberg, zahvaljujući lažnom pasošu koji mu je obezbedio Gestapo.

Takođe stoji da je njegov identitet otkriven nakon što je Mossad prošle godine praktično obustavio svoju poteru za nacistima.

U poslednjim decenijama mnogi su tvrdili da se Hitler nije ubio u ruševinama Berlina, a tome u prilog ide i dokumentarac "Lov na Hitlera" (Hunting Hitler) na televiziji History Channel, u kojoj tvrde da je bivši vođa nacista tajno prebačen u vojnu bazu u Argentini gde je planirao da obnovi Rajh.

Tvorci dokumentarca tvrde da nema dovoljno dokaza za Hitlerovu smrt i da je možda on izbegao pravdu, baš kao i njegov "Anđeo smrti" Jozef Mengele, koji je posle rata pobegao u Južnu Ameriku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.