Naučnici otkrili dve osobine neophodne za srećnu vezu

Izvor: B92, 28.Avg.2016, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici otkrili dve osobine neophodne za srećnu vezu

Jake i dugotrajne ljubavne veze zahtevaju rad i zalaganje obe strane. Ipak, nije sve tako strašno kako se možda čini.

Naučnici su otkrili da postoje dve temeljne osobine koje definišu srećne veze. Osobine su to koje bi svi ljudi trebalo da koriste u životu – ljubaznost i velikodušnost.

Decenijsko istraživanje hiljadu parova omogućilo je psiholozima Džonu i Džuli Gotman da otkriju da je ljubaznost čvrsta spona među partnerima i da je ova osobina, uz emocionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stabilnost, najvažniji faktor uspešnih brakova.

Najteže je biti ljubazan tokom svađe ili žustre rasprave s partnerom, ali tad je ujedno i najvažnije ostati ljubazan.

Ljutnja i agresija mogu prouzrokovati nepopravljivu štetu vezi.

“Ljubaznost ne znači da ne izražavamo ljutnju, ali ljubaznost određuje kako biramo da izrazimo ljutnju. Možete biti zajedljivi prema partneru ili možete na lep i ljubazan način objasniti zašto ste povređeni ili ljuti”, rekla je Džuli Gotman.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U VEZAMA NIJE BAŠ SVE LAKO: Ove 2 osobine su potrebne da biste bili srećni

Izvor: Kurir, 28.Avg.2016

...Naučnici su otkrili da postoje dve osnovne osobine koje definišu srećne veze  – ljubaznost i velikodušnost..Godinama je istraživano ponašanje hiljadu parova, i to je pomoglo psiholozima Džonu i Džuli Gotman da otkriju da je ljubaznost čvrsta spona među partnerima i da je ova osobina,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.