Namaz od plavog patlidžana

Izvor: Domino Magazin, 06.Maj.2015, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Namaz od plavog patlidžana

Savršen za tople letnje dane

Potrebno:

dva sveža lava patlidžana,

taan,

sok od limuna,

maslinovo ulje,

so

Priprema:

Dobro operite plavi patlidžan i pecite ceo u rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Sačekajte da se ohladi i oljuštite.

Iseckajte na šnite i stavite u blender i dodajte preostale sastojke: taan, maslinovo ulje, so, sok od limuna.

Stavite 3 velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << kašike taana, pola ceđenom limuna i isto toliko maslinovog ulja kao i prstohvat soli. Ako vam ukus nije dovoljno intenzivan dodajte još začina.

Pravilo je da se obično stavlja ista količina maslinovog ulja kao i limuna, pošto se ova dva ukusa poništavaju i daju specifičnu aromu.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.