Izvor: Domino Magazin, 06.Maj.2015, 17:15 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Namaz od plavog patlidžana
Savršen za tople letnje dane
Potrebno:
dva sveža lava patlidžana,
taan,
sok od limuna,
maslinovo ulje,
so
Priprema:
Dobro operite plavi patlidžan i pecite ceo u rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Sačekajte da se ohladi i oljuštite.
Iseckajte na šnite i stavite u blender i dodajte preostale sastojke: taan, maslinovo ulje, so, sok od limuna.
Stavite 3 velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << kašike taana, pola ceđenom limuna i isto toliko maslinovog ulja kao i prstohvat soli. Ako vam ukus nije dovoljno intenzivan dodajte još začina.
Pravilo je da se obično stavlja ista količina maslinovog ulja kao i limuna, pošto se ova dva ukusa poništavaju i daju specifičnu aromu.