Najuzbudljivija stvar svih vremena

Izvor: Domino Magazin, 09.Okt.2015, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najuzbudljivija stvar svih vremena

SpaceX planira kolonizaiju Marsa

SpaceX, privatna kompanija u vlasništvu Elona Muska, uskoro će objaviti najnovije velike planove za budućnost, koje opisuju kao "najuzbudljivija stvar svih vremena".

To je na svom Twitter profilu objavio Chris Bergin, izvršni urednik websitea NASASpaceFlight, koji tvrdi da je video detalje planova SpaceX-a.

Odmah su krenule spekulacije šta bi moglo biti "najuzbudljivije", a najviše se spominje kolonizacija Marsa.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << />Musk, osnivač PayPala i Tesla Motorsa, pokrenuo je SpaceX pre 13 godina i trenutno njegova firma razvija projekte raketa za višekratnu upotrebu i kapsule Dragon, koje bi trebalo da budu korišćene za odnošenje zaliha na Međunarodnu svemirsku stanicu.

Musk je takođe objavio planove da zagreje Mars pomoću nuklernih eksplozija, kako bi Crvena planeta postala naseljiva.

SpaceX navodno radi i na projektu pod nazivom Mars Colonial Transport, koji bi koristeći rakete za višekratnu upotrebu i kapsule prevozio ljude do Marsa.

Navodno, kapsula bi bila toliko velika da bi u nju moglo da stane i 100 ljudi.

U januaru je Musk izjavio da se nada da će do kraja godine objaviti detalje "nove arhitekture“ za transportni sistem za Mars, a Chris Bergin smatra da je upravo to "najuzbudljivija stvar svih vremena"

"Svi znamo za okvirni plan, ali smatram da ćemo svi biti zapanjeni kada se ti planovi konačno objave, čak i ako samo polovina njih postane stvarnost", izjavio je Bergin.

I sam Musk je pre tri nedelje probudio maštu pratilaca na Instagramu objavivši seriju umetničkih viđenja Dragon kapsule na Marsu.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.