NASA objavila na internetu poruke vanzemaljcima

Izvor: B92, 29.Jul.2015, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASA objavila na internetu poruke vanzemaljcima

Američka svemirska agencija (NASA) objavila je na internetu integralni sadržaj zlatnih ploča sa snimljenim zvukovima sa Zemlje, koje je poslala 1977. u sondama Vojadžer 1 i 2, kako bi ih neka napredna vanzemaljska inteligencija pronašla, te se tako upoznala sa nama i našom planetom.

Među audio zapisima nalaze se pozdravi na 55 jezika, kao i zvukovi iz zemljine svakodnevnice - zvuk kiše i vetra, voza u prolazu, automobila, ali i dozivanje majmuna i slonova.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zlatnim pločama je snimljeno i 27 muzičkih numera, od Baha do Čaka Berija i Luisa Amstronga, od senegalskih do kineskih i peruanskih melodija.

Bio je to način da se sažme čovečanstvo. Zvučni zapisi dopunjeni su sa 116 fotografija najpoznatijih prizora sa Zemlje, shemama solarnog sistema i objašnjenjem našeg digitalnog sistema.

Ispod možete čuti pozdrav na srpskom, a kompletne poruke možete čuti ovde.

Inače, jedna od pesama koju je NASA poslala vanzemaljcima, jeste i bluz klasik Blajnd Vilija Džonsona "Dark Was the Night, Cold Was the Ground".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Zdravo svima!": NASA objavila na internetu poruke vanzemaljcima

Izvor: Blic, 29.Jul.2015

Američka svemirska agencija (NASA) objavila je na internetu integralni sadržaj zlatnih ploča sa snimljenim zvukovima sa Zemlje, koje je poslala 1977. u sondama Vojadžer 1 i 2, kako bi ih neka napredna vanzemaljska inteligencija pronašla, te se tako upoznala sa nama i našom planetom...Među audio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.