Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2015, 09:05 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Kus-kus s povrćem
Srednje zahtjevno 4 – 6 osoba 45 min
Budete li se ovako hranili, zasigurno ćete doživjeti stotu, a nesumnjivo i beskrajno uživati u lakoći i dobrom ukusu. Ovo jelo je dostojno i najsvečanije prilike, a vrlo se jednostavno priprema.
Kus-kus s povrćem
Sastojci 4 – 6 osoba
200 g patlidžana
1 žličica svježe metvice
so
500 ml vode
150 g kus-kusa
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 150 g šeri paradajz
100 g mrkve
4 kašike sezamova ulja
250 g tofua
2 čena bijelog luka
100 g luka
100 g crvene paprike
100 g žute paprike
200 g tikvica
1 kašika suhih začina
Priprema kus-kusa s povrćem
1.U većoj tavi na zagrijanom ulju prepecite nasjeckani bijeli i crni luk. Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, podlijte s malo vode i kratko prodinstajte.
2.Nakon toga dodajte oprane patlidžane i tikvice narezane na kockice, a paprike na rezance. Pospite suhim začinima, metvicom i dinstajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
3. Dodajte tofu narezan na kockice, šeri paradajz i nastavite dinstati još 10-ak minuta.
4.kus-kus stavite u kipuću, posoljenu vodu, kuhajte 3-4 minute, ocijedite i dodajte povrću.
Posluživanje
Ovo jednostavno i ukusno jelo poslužite posipano metvicom.
Savjet
Ukoliko nemate tofu, možete dodati celerov korijen narezan na kocke.
Nastavak na Nezavisne Novine...