Kus-kus s povrćem

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2015, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kus-kus s povrćem

Srednje zahtjevno 4 – 6 osoba 45 min

Budete li se ovako hranili, zasigurno ćete doživjeti stotu, a nesumnjivo i beskrajno uživati u lakoći i dobrom ukusu. Ovo jelo je dostojno i najsvečanije prilike, a vrlo se jednostavno priprema.

Kus-kus s povrćem

Sastojci 4 – 6 osoba

    200 g patlidžana

    1 žličica svježe metvice

    so

    500 ml vode

    150 g kus-kusa

    >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 150 g šeri paradajz

    100 g mrkve

    4 kašike sezamova ulja

    250 g tofua

    2 čena bijelog luka

    100 g luka

    100 g crvene paprike

    100 g žute paprike

    200 g tikvica

    1 kašika suhih začina

Priprema kus-kusa s povrćem

    1.U većoj tavi na zagrijanom ulju prepecite nasjeckani bijeli i crni luk. Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, podlijte s malo vode i kratko prodinstajte.

    2.Nakon toga dodajte oprane patlidžane i tikvice narezane na kockice, a paprike na rezance. Pospite suhim začinima, metvicom i dinstajte na laganoj vatri 10-ak minuta.

    3. Dodajte tofu narezan na kockice, šeri paradajz i nastavite dinstati još 10-ak minuta.

    4.kus-kus stavite u kipuću, posoljenu vodu, kuhajte 3-4 minute, ocijedite i dodajte povrću.

Posluživanje

Ovo jednostavno i ukusno jelo poslužite posipano metvicom.

Savjet

Ukoliko nemate tofu, možete dodati celerov korijen narezan na kocke.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.