Kako vam moderna muzika ispira mozak?

Izvor: Domino Magazin, 02.Mar.2015, 05:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako vam moderna muzika ispira mozak?

Odnosno zašto vam se dopadaju neke pesme

Ako vas je zanimalo kako neki hitovi postaju toliko popularni evo odgovora. Naučnici su otkrili da izloženost određenoj pesmi u većoj meri utiče na to da li vam se ona dopada nego druga koju ćete čuti manje puta a zapravo je približnija vašem ukusu.

A pošto ste u velikoj meri izloženi određenim pesmama, one će vam se i posledično više dopadati.

Poenta?

Muzička industrija, radio kanali, televizija >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << i internet će vam bukvalno isprati mozak.

Većina ljudi misli da se određene pesme čuju svuda zato što su popularne. Ali stvar je potpuno suprotna, pesme su popularne zato što se čuju svuda, kažu naučnici.

Upravo zbog toga je od šezdesetih godina produkcijiskim kućama zabranjeno da plaćaju da se njihove pesme vrte na radio stanicama, čisto da znate.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.