Kako mališane pripremiti na razvod?

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2015, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako mališane pripremiti na razvod?

Konflikt među roditeljima tokom razvoda gotovo uvek negativno utiče na dete.

Istraživanja pokazuju da ako se mališan ne prilagodi novonastaloj situaciji, može da popusti u školi i poremeti odnose sa drugarima, braćom i sestrama. Takođe, razvod roditelja može da utiče i na sve veze u koje tokom života bude ulazio, a mnogi kada odrastu izgube i potpuno veru u brak.

Nijedan roditelj namerno ne želi da povredi mališane, ali je previše ogorčenja, besa, neispunjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << obećanja među partnerima, pa su deca kolateralna šteta, uhvaćena u bitku koju nisu sami birali. Ako se razvodite, najbitnije je da održite normalan kontakt sa partnerom pred detetom.

Pozdravite se uljudno, popričajte, nemojte ogovarati onog drugog u prisustvu klinaca... Nikako ne dopuštajte deci ono što mu je vaš bivši partner zabranio, samo da biste prikupili njihove simpatije. Ne primoravajte ih da stanu na nečiju stranu, da brane jedno ili drugo.

Takođe, dopustite im da žive kod koga oni žele i nemojte im braniti da viđaju vašeg bivšeg partnera. Tako će klinci biti manje povređeni i naučiće da na miran i kulturan način rešavaju sve sukobe.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.