Kafa za ljepotu i njegu

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Okt.2014, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kafa za ljepotu i njegu

Kafu možete na različite načine iskoristiti u svojoj bjuti rutini, a otkrivamo vam sedam najboljih načina na koje ovaj nevjerovatni napitak utiče na ljepotu.

Kafa ima snažan antioksidativni učinak. Pomaže u borbi protiv preuranjenog starenja uzrokovanog suncem, toplinom, nečistoćama, te sprečava oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima. Flvonoidi, antioksidansi iz kafe, oslobađaju se prilikom mljevenja zbog čega biste trebali više uživati ​​u šoljici omiljenog napitka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Zaštitna svojstva kafe iskoristite i za njegu kose. Maske s kafom sprečava lomljenje i poboljšati sjaj.

Kada se primjenjuje lokalno putem kreme za oči, kofein iz kafe pomaže u ublažavanju otoka oko očiju ograničavanjem protoka krvi u tom području.

Talog od kafe odličan je izbor za uklanjanje izumrlih stanica. Nježno izmasirajte kožu za najbolji, potpuno prirodan piling.

Budući da je kafa diuretik, kreme i serumi koji sadrže kafu mogu privremeno umanjiti vidljivost celulita povlačeći tekućinu iz masnih stanica. Dehidracijom masnih stanica smanjuje se njihova veličina zbog čega koža izgleda zategnuto i glatko, piše Ljepota.ba.

Antioksidansi iz kafe koji sprečavaju preuranjeno starenje mogu ublažiti upale, iritacije i crvenilo kože.

Baš kao što vas razbudi ujutro, kafa će razbuditi i vašu kožu. Kao sastojak maski kafa će poboljšati protok krvi i učiniti da vaša koža bude blistava, sjajna, nježna.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.