Kad norveški pankeri zapevaju Po šumama i gorama

Izvor: B92, 25.Maj.2017, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad norveški pankeri zapevaju "Po šumama i gorama"

Nakon što je prošle godine osvojio srca srpske publike izvođenjem pesme "Zakleo se bumbar", norveški bend ”Svartlamon hardkor” odlučio je da obradi i partizansku pesmu "Po šumama i gorama".

Muzičari iz Trondhajma su na taj način želeli da obeleže praznik Dan mladosti koji se svakog 25. maja slavi na teritoriji nekadšje SFRJ.

Obe numere izvedene su u saradnji sa srpskim muzičarem Jovanom Pavlovićem koji živi i radi u Norveškoj.

Pročitajte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još: Norveški pankeri oduševili Srbiju: Pevaju na "tečnom srpskom" našu dečju pesmicu

"Svartlamon hardkor" gostovao je prošle godine u Beogradu i Gornjem Milanovcu u okviru muzičke manifestacije Serbia World Music festival.

Najveće simpatije pobrala je obrada pesme “Zakleo se bumbar”, kojom je bend želeo da se zahvali na gostoprimstvu Beograđanima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Norveški pankeri nakon "Zakleo se bumbar" zapevali "Po šumama i gorama"

Izvor: Radio 021, 25.Maj.2017

Norveški bend "Svartlamon hardkor" koji je prošle godine postao hit izvođenjem pesme "Zakleo se bumbar", odlučio je da obradi i partizansku pesmu "Po šumama i gorama"...Muzičari iz Trondhajma su na taj način želeli da obeleže praznik Dan mladosti koji se svakog 25. maja slavi na teritoriji nekadšnje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.