KOPATE NOS? CEDITE BUBULJICE? BLAM VAS JE DA PRDNETE? Znajte da tako uništavate svoje zdravlje!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Nov.2014, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOPATE NOS? CEDITE BUBULJICE? BLAM VAS JE DA PRDNETE? Znajte da tako uništavate svoje zdravlje!

Iako obično o tome nije pristojno razgovarati u društvu, neke stvari u vezi s našim telom dešavaju nam se svaki dan. No, baš zato što ćutimo, i nismo svesni toga koliko one mogu da budu opasne za naš organizam

Postoje vrlo česte zdravstvene greške, koje mogu da nas koštaju mnogo, a čak ni lekari neće otvoreno da pričaju o njima. Zato, vreme je da progovorimo i upozorimo vas šta nikako ne bi trebalo da radite!

Trljate oči >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/graur codrin

Zahvaljujući zagađenju, ali i umoru, često bez razmišljanja jako protrljamo oči. Međutim, to može da ošteti očne nerve, izazove pojavu suza u rožnjači, pačak i da dovede do ozbiljnog oštećenja mrežnjače.

Ako nosite kontaktna sočiva morate biti posebno oprezni koliko ćete snažan pritisak upotrebiti prilikom njihovog skidanja.

Ne slušate svoju bešiku

Foto-ilustracija: Flickr/danjaq

Često nam se dogodi da ne možemo drugačije, nego da moramo malo da se “stisnemo” i strpimo do odlaska u toalet. Svaki put kad to uradimo, stvara se pritisak na bešici i bubrezima.

Ne samo da je ovo izuzetno neprijatan osećaj, nego može da dovede i do infekcije.

Čačkate nos

Foto-ilustracija: Foter/MyBiggestFan

Na stranu to što je ovo zaista ružna navika, kopanje nosa može da ima dugoročne posledice po vaše zdravlje. Svaki put kada gurnete prst u nos u opasnosti ste da napravite sitne ogrebotine u unutrašnjosti nosa, koje dalje mogu da se inficiraju i naprave vam popriličan haos od života.

Ako ste tokom “ovih radova” malo grublji, možete da vas slučajno desi da pokidate nazalni septum koji odvaja dve nozdrve. I ne, nikako nemojte da jedete blago koje ste izvukli iz svog nosa!

Ne puštate gasove

Foto-ilustracija: Profimedia./Alamy

U zatvorenom prostoru, u situacijama kad se pribojavate da biste bili preglasni ili da će drugi znati da ste baš vi osoba koja je “pustila vetar”, vrlo je lako doneti odluku da jedan prdež možda i nije vredan sramote.

Međutim, suzdržavanje od prdenja povećava pritisak u crevima, što rezultira stomačnim problemima i abdominalnim bolovima nastalih kao posledica grčeva.

Cedite bubuljice

Foto: Profimedia

Znamo da su ružne da vas naprosto mame da ih se dohvatite, ali, bubuljice i akne su najčešće rezultat nakupljene nečistoće i bakterija na koži. Istiskivanjem ćete samo pogoršati stvari, jer ćete samo gurnuti nazad u kožu većinu te prljavštine.

Ceđenje bubuljica takođe će ostaviti ružne tragove i ožiljke kojih se posle nećete moći tako lako rešiti. Zato je bolje da ih ne dirate, ili baš ako morate, da ih cedite ovako.

(Telegraf.rs / Net.hr)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

KOPATE-NOS-CEDITE-BUBULJICE-BLAM-VAS-JE-DA-PRDNETE-Znajte-da-tako-unistavate-svoje-zdravlje

Izvor: medio.rs, 22.Nov.2014

Iako obično o tome nije pristojno razgovarati u društvu, neke stvari u vezi s našim telom dešavaju nam se svaki dan. No, baš zato što ćutimo, i nismo svesni toga koliko one mogu da budu opasne za naš organizam...Postoje vrlo česte zdravstvene greške, koje mogu da nas koštaju mnogo, ačak...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.