Jeste li doživele vaginalni orgazam?

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2014, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeste li doživele vaginalni orgazam?

Mnoge žene smatraju da s njima nešto nije u redu zato što ne mogu da postignu vaginalni orgazam. Međutim, naučnici kažu da taj tip dostizanja vrhunca uopšte ne postoji.

Novo istraživanje pokazalo je da ne postoji ni vaginalni, ni klitorisni orgazam, pa čak ni G tačka. Umesto toga, trebalo bi koristiti termin "ženskog" orgazma, kažu autori studije.

Ranije se verovalo da žene mogu postići orgazam penetrativnim seksom, putem G tačke i da su vaginalni i klitorisni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << orgazam potpuno različite vrste vrhunca u seksu.

Međutim, rad objavljen u žurnalu "Clinical Anatomy" navodi da postoji samo jedan vid orgazma i da on nema veze za penetracijom. Klitoris je ključ za ženski orgazam, kažu istraživači. To je najosetljivija zona na ženskim genitalijama i obično se naziva "ženskim penisom" zato što je građena od istog materijala kao muški polni organ.

Istraživači kažu da sve žene mogu da postignu orgazam, ukoliko imaju razvijene erektilne organe i ukoliko su oni efikasno stimulisani. Ženski erektilni organi obuhvataju klitoris, vestibularne žlezde, koje se nalaze s obe strane vaginalnog otvora i tanke trake koja povezuje te žlezde.

Jedan od autora studije, dr Vinćenco Pupo, koji sebe naziva seksologom, kaže: "Muška ejakulacija ne znači da je došao kraj seksualnog odnosa za ženu. Dodirivanje i ljubljenje mogu se nastavljati gotovo beskrajno, a seksualni odnos koji ne uključuje penetraciju može dovesti do orgazma žene".

Inače, američki istraživači su otkrili da od veličine klitorisa može zavisiti sposobnost žene da postigne orgazam.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.