Jedite ove namirnice pre spavanja i – smršaćete!

Izvor: Telegraf.rs, 18.Jan.2017, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedite ove namirnice pre spavanja i – smršaćete!

Mnogi ljudi imaju problem sa viškom kilograma, a većina njih pokušava problem da reši tako što redukovano jede, ili tako što ne jede uopšte. Ipak, postoje namirnice koje možete da konzumirate, i to pre spavanja, a da usput rešite problem gojaznosti.

Svaka, ali svaka dijeta isključuje ishranu u kasnim večernjim satima.

Međutim, postoje namirnice koje možete da jedete i u toku noći, odnosno tik pred spavanje, a da ni najmanje ne naude vašoj kilaži, piše Daily >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Star.

Postoje i one koje bi baš trebalo jesti pred spavanje, jer dobro utiču na metabolizam i pospešuju mršavljenje.

Foto-ilustracija: Profimedia

Evo o kojim namirnicama je reč.

Žitarice, odnosno musli

U ovaj obrok ne treba da uključuje baš svaku žitaricu koja vam padne na pamet. Najbolja varijanta je da pred spavanje pojedete porciju muslija od celog zrna ovsa ili od ljuspica mekinja, jer ovaj kompleks ugljenih hidrata ubrzava varenje, a sadrži manje od 200 kalorija.

Foto-ilustracija: Profimedia

Jabuke sa puterom od kikirikija

Jabuke su pune vlakana, a njihovo pucanje pod zubima smiruje živce. Dobro je dopuniti obrok puterom od kikirikija ili badema, jer sadži dovoljno proteina da legnete zadovoljni.

Tvrdi sir

Ovaj sir obavezno servirajte u vidu štapića i pojedite samo nekoliko pred spvanje. Tvrdi sirevi sadrže i proteine i masti, koji će utoliti glad, a vi ćete uneti svega 80 kalorija.

Foto: flickr/amanda

Nemasni grčki jogurt

Grčki jogurt sadrži protein triptofan koji dobro utiče na san, ali i smiruje stomak, pa vas sigurno neće probuditi loše varenje ili gorušica. Ako mu dodate malo bobičastog voća, uticaćete pozitivno na svoj libido, a zna se koje aktivnosti najviše sagorevaju loše masti.

Dijetalni puding od ćokolade

Uz pomoć ove namirnice, u prilici ste da zadovoljite potrebu za slatkim, a da ne unesete gomilu kalorija. Vodite računa da se uvek snabdete pudingom bez masti i šećera.

Printskrin: YouTube/DaveHax

Banane

Banane su značajan izvor vlakana i triptofana, a sposobne su da zadovolje vašu glad.

Ćuretina

Ćuretina je prepuna proteina i ima mali nivo masti, a takođe sadrži protein triptofan, pa slobodno pojedite i dva parčera ova namirnice, jer je povoljna za vaš organizam.

Pogledajte predlog za kvalitetnu dijetu.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.