Hitlerov akvarel prodat za 130.000 evra

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Nov.2014, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitlerov akvarel prodat za 130.000 evra

NIRNBERG - Akvarel koji je naslikao bivši nacistički vođa Adolf Hitler 1914. godine prodat je za 130.000 evra na aukciji u Nirnbergu.

"Kupac je porijeklom sa Bliskog istoka", izjavila je Katrin Vejdler, direktor Aukcijske kuće "Nirnberg Vejdler".

Vajdlerova kaže da je akvarel poznat pod nazivom "Stara minhenska gradska kuća" jedna od 2.000 slika za koje se smatra da su nastale 1914. godine, u vrijeme kada se Hitler borio da zaradi za život kao umjetnik.

Akvarel >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dimenzija 28 puta 22 centimetara prodale su sestre, čiji djeda ga je kupio 1916. godine.

Ona je precizirala da su sestre odlučile da 10 odsto od prihoda bude dato humanitarnim organizacijama koje se brinu o hendikepiranoj djeci.

Pet drugih slika bivšeg nacističkog vođe prodato je po cijeni od 5.000 do 80.000 evra.

Ova aukcija privukla je zainteresovane iz celog svijeta ne zbog umjetničke vrijednosti slika, već zato što je djelo Adolfa Hitera.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.