HIT DIJETA: Evo kako da zauvek ostanete vitki!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Nov.2014, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIT DIJETA: Evo kako da zauvek ostanete vitki!

Ukoliko ste nabacili koji kilogram više ili naprosto želite da sačuvate svoju liniju, najbolje bi bilo da se držite jela sa menija mediteranske kuhinje

Mediteranska ishrana, koja podrazumeva unos dosta maslinovog ulja, ribe, povrća i voća, predstavlja najbolje sredstvo u borbi protiv gojaznosti, smatraju naučnici.

U studiji, objavljenoj u časopisu “Postgraduate Medical Journal”, istraživači ističu da mediteranska ishrana može u vrlo kratkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << roku da smanji opasnost od srčanog i moždanog udara, te da je idealna za one koji žele da skinu višak kilograma.

Foto-ilustracija: Profimedia

Zvaničnici britanskog zdravstvenog sistema već neko vreme upozoravaju na neophodnost hitne akcije u borbi protiv gojaznosti i zdravstvenih problema koje ona uzrokuje.

Foto-ilustracija: Profimedia

Vodeći britanski lekari smatraju da su brze dijete, dijete koje se isključivo fokusiraju na broj kalorija štetne za zdravlje, te da najbolji pristup predstavlja “zdrava ishrana” koja podrazumeva unos voća i povrća, orašastih plodova i maslinovog ulja, zapravo sve namirnice koje čine osnovu mediteranske ishrane.

Foto: Foter.com / I Believe I Can Fry

Vođa istraživanja, kardiolog dr Asim Malhotra, ističe da su naučni dokazi u prilog ove vrste ishrane više nego evidentni.

- Naša je odgovornost da ljudima kažemo da je potrebno da se zdravo hrane – naveo je on, prenosi BBC.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

HIT-DIJETA-Evo-kako-da-zauvek-ostanete-vitki

Izvor: medio.rs, 24.Nov.2014

Ukoliko ste nabacili koji kilogram više ili naprosto želite da sačuvate svoju liniju, najbolje bi bilo da se držite jela sa menija mediteranske kuhinje..Mediteranska ishrana, koja podrazumeva unos dosta maslinovog ulja, ribe, povrća i voća, predstavlja najbolje sredstvo u borbi protiv gojaznosti,...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.